Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοικητικοί δικαστές με στόχο κυρίως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Με επίσημη ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κατακεραυνώνουν εκείνους που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων αλλά κατηγορούν και το οικονομικό επιτελείο για κοινωνικούς εκβιασμούς.

Αναφέρονται στις διαρροές ότι αν τελικά εκδοθούν αποφάσεις που κρίνουν ως αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών και συντάξεων τότε το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».