Αιχμές αφήνει η ΕΣΕΕ κατά της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξη που φαίνεται να επιμένει «λίγο πριν το ανασχηματισμό» στο θέμα της απελευθέρωσης της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Η Συνομοσπονδία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της και συστήνει στο υπουργείο, η υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου 2014, να προκύψει από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και με σεβασμό στις προτάσεις των εμπορικών συλλόγων.

«Η ΕΣΕΕ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και είναι αντίθετη στην απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας, καθώς και στα περίεργα σενάρια της έκθεσης του ΟΟΣΑ», δηλώνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης, λίγο πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, επιμένει στο προσφιλές του θέμα των Κυριακών. Οι καταστηματάρχες στις προτεινόμενες επτά περιοχές των τριών Περιφερειών της χώρας, σύμφωνα με την πιλοτική εφαρμογή λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε τουριστικές περιοχές για ένα έτος και, ιδιαίτερα, των ιστορικών εμπορικών κέντρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι επιεικώς απρόθυμοι να ακολουθήσουν την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης» επισημαίνει ο κ. Κορκίδης, τονίζοντας ότι η υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί, μέχρι τις 7 Ιουλίου 2014, καλό θα είναι να προκύψει από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και να σεβαστεί τις προτάσεις των εμπορικών συλλόγων.