Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό για την εκχώρηση του δικαιώματος χρήσης των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φωτογραφικό» διαγωνισμό με «εξευτελιστικό τίμημα».

Απαντώντας, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, είπε ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, «η οποία είναι ανεξάρτητη Αρχή, έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά της και διαφύλαξε πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου».

«Έγινε δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων και οι προτάσεις για τη χορήγηση των δικαιωμάτων καταγράφηκαν. Η διαδικασία αυτή ήταν ανοιχτή προς όλους και διασφάλιζε τη μη προνομιακή ή διακριτική μεταχείριση ενός συμμετέχοντος έναντι άλλου. Το γεγονός ότι υπήρξε ενδιαφέρον μόνον από έναν υποψήφιο δεν θα μπορούσε να συνεπάγεται ότι θα έπρεπε να ακυρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία» είπε, απαντώντας στη κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστήριξε στη Βουλή σχετική επίκαιρη ερώτησή της.

«Ούτε σούπερ μάρκετ δεν νοικιάζεται τόσο φτηνά. Γιατί επιμείνατε σε ένα φωτογραφικό διαγωνισμό που σας τον έχουμε καταγγείλει ως φωτογραφικό από τον Ιούνιο του 2013, όταν ήταν ανοιχτή η δημόσια διαβούλευση; Κλείσατε, εν μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, την ΕΡΤ, ούτως έστω να απομειώσετε και την περιουσία του Δημοσίου, τη συμμετοχή της ΕΡΤ ΑΕ στο ψηφιακό σήμα» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός, αφού έθεσε το ερώτημα προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «εφόσον το τίμημα ήταν τόσο χαμηλό, όπως υποστηρίζετε, γιατί δεν προσήλθαν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι», πρόσθεσε πως η τιμή εκκίνησης δόθηκε από ειδική ομάδα η οποία συγκροτήθηκε και καθόρισε με βάση διεθνώς εφαρμοζόμενης και αναγνωρισμένης μεθοδολογίας.

Για τη Δημόσια Τηλεόραση, σημείωσε, εξακολουθεί να εκπέμπει το πρόγραμμά της άνευ ανταλλαγμάτων ανεμπόδιστα και με ψηφιακό τρόπο.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για το θέμα, καταλογίζοντάς στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι εμφανίστηκε ανενημέρωτη και χωρίς να έχει διαβάσει τον διαγωνισμό.

«Προσπαθείτε να βγάλετε ένα τεχνητό καπνό, εκεί που δεν υπάρχει φωτιά. Είτε το θέλετε είτε όχι δεν υπάρχει ούτε καπνός, ούτε φωτιά» επισήμανε.