Ο σύζυγος της Μεριάμ Ιμπραήμ, της γυναίκας από το Σουδάν που έχει καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της αποστασίας, απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα προκειμένου να επανεξεταστεί η υπόθεση της 27χρονης γυναίκας, ενώ υποστηρίζει ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Σουδάν δεν έχει κάνει τίποτε για να τους βοηθήσει. Ο Ντάνιελ Γουάνι, που είναι αμερικανός πολίτης από το 2005, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN ότι αν ασκηθεί πίεση από τη διεθνή κοινότητα στις σουδανικές Αρχές, η ζωή της συζύγου του μπορεί να σωθεί.
Η Ιμπραήμ γέννησε το δεύτερο παιδί της, ένα κοριτσάκι, πριν από λίγες ημέρες στην κλινική της φυλακής και ενώ βρισκόταν αλυσοδεμένη στο κρεβάτι της. Οι φύλακες χρειάζονταν την άδεια του διευθυντή των φυλακών προκειμένου να βγάλουν τις αλυσίδες από τη γυναίκα, την οποία, ωστόσο, δεν έλαβαν ποτέ, υποστήριξε ο δικηγόρος της Ιμπραήμ. Οι Αρχές επέτρεψαν στον Γουάνι να επισκεφθεί τη σύζυγο, το νεογέννητο μωρό τους αλλά και των 20 μηνών υιό τους, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη φυλακή με τη μητέρα του. Η γυναίκα και τα παιδιά βρίσκονται στην κλινική της φυλακής και ο πατέρας του επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα.
Οι αλυσίδες από τα πόδια της Ιμπραήμ αφαιρέθηκαν μία ημέρα μετά τη γέννηση του μωρού. Ο δικηγόρος και ο σύζυγος της 27χρονης υποστηρίζουν ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Σουδάν δεν έχει προσπαθήσει να βοηθήσει στην υπόθεση. «Δεν είναι η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά η αμερικανίδα πρόξενος εδώ που έχει πολύ αρνητική στάση σε αυτό. Ήταν πολύ αδιάφορη… Είπε «δεν έχω χρόνο» » δήλωσε ο Γουάνι στο CNN. Η Ιμπραήμ έχει καταδικαστεί σε 100 βουρδουλιές για μοιχεία και σε θάνατο για αποστασία. Η ίδια, που έχει μεγαλώσει ως Χριστιανή και αρνείται να αποκηρύξει την πίστη της, παντρεύτηκε τον Γουάνι το 2012, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι ο γάμος τους είναι άκυρος.