Εικοσι δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά λίγο μετά τις 9.10 το πρωί όταν υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαίας εξετράπη της πορείας του στον περιφερειακό δρόμο της Πάτρας και ανετράπη σε παράδρομο στην περιοχή Οβρυά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το ατύχημα σημειώθηκε στις 9.15. Από το σημείο μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της πόλης τέσσερις επιβάτες που είχαν τραυματιστεί ελαφρά, ωστόσο στη συνέχεια άλλοι 18 επιβάτες ζήτησαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο καθώς ανέφεραν ότι είχαν τραυματιστεί.

Στο χώρο του ατυχήματος έσπευσε προληπτικά και ένα όχημα της Πυροσβεστικής σε περίπτωση που υπήρχαν εγκλωβισμένοι, ωστόσο άμεσα αποχώρησε καθώς οι περίπου 30 επιβαίνοντες είχαν βγει από το λεωφορείο.

Η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται κανονικά και έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες του ατυχήματος, εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Πατρών, αναμένεται να γίνει και πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα ελαστικά του οχήματος, ή σε μηχανικά του μέρη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ως σοβαρό ενδεχόμενο, να έσκασε ένα από τα μπροστινά λάστιχα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα το όχημα βγει εκτός δρόμου και μέσω του πρανούς να σύρθηκε μέχρι τον παράδρομο της περιμετρικής, στο ύψος της Οβρυάς.