Η ατζέντα της επιστήμης

Την Τρίτη ολοκληρώνεται ο κύκλος ομιλιών «Το Βυζάντιο χωρίς λάμψη» του ΕΙΕ με τις εξής εισηγήσεις: «Επαγγέλματα και εργαλεία στη βυζαντινή Πελοπόννησο: Προσεγγίσεις υπό το φως των πηγών και των αρχαιολογικών ευρημάτων»

27 Μαΐου


Βυζαντινή καθημερινότητα, στο ΕΙΕ


ΕΘΝΙΚΟ IΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, Λ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Την Τρίτη ολοκληρώνεται ο κύκλος ομιλιών «Το Βυζάντιο χωρίς λάμψη» του ΕΙΕ με τις εξής εισηγήσεις: «Επαγγέλματα και εργαλεία στη βυζαντινή Πελοπόννησο: Προσεγγίσεις υπό το φως των πηγών και των αρχαιολογικών ευρημάτων» από την ιστορικό και διευθύντρια ερευνών του ΙΙΕ/ΕΙΕ Αννα Λαμπροπούλου, «Βιβλία ταπεινά – βιβλία ταπεινών. Η προσιτή εκδοχή μιας πολυτέλειας – Η προσιτή κάλυψη μιας ανάγκης» από τον παλαιογράφο και κύριο ερευνητή του ΙΙΕ/ΕΙΕ Ζήση Μελισσάκη και «…cuslier do, pironi do, uno di essi roto, di Michali Magulà»: Ψηφίδες καθημερινής ζωής μιας νησιωτικής κοινωνίας του 15ου αι.» από την αρχαιολόγο Αναστασία Γιαγκάκη και την ιστορικό Μαρίνα Κουμανούδη. Είσοδος ελεύθερη, έναρξη στις 19.00, τηλεμετάδοση από το www.ekt.gr/events/live.
29-31 Μαΐου


Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 18ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης με κεντρικούς ομιλητές τους καθηγητές Fabio Canova (European University Institute), Mariassunta Giannetti (Stockholm School of Economics), Stephen G. Hall (University of Leicester), Γιάννης Ιωαννίδης (Tufts University) και Roberton Rigobon (MIT). Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών που αναφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: Μακροοικονομική Πολιτική, Μακροοικονομικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Μακροοικονομικά των Αναπτυσσόμενων Χωρών, Χρηματοοικονομικές και Συναλλαγματικές Κρίσεις, Εμπειρικές Μέθοδοι στη Μακροοικονομική και Χρηματοοικονομική, Νομισματική Πολιτική, Οικονομική Ανάπτυξη, Τιμές και Πληθωρισμός, Αγορές Εργασίας, Οικονομικοί Κύκλοι και Διεθνής Χρηματοοικονομική. Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.soc.uoc.gr/macro.
30 Μαΐου


Αστροβραδιά στον Ελληνικό Κόσμο
ΑΙΘΡΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254, ΤΑΥΡΟΣ
Την Παρασκευή και ώρα 19.00 ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος και διευθυντής του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου Αθηνών Ξενοφών Μουσάς θα εισηγηθεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα τα τρέχοντα και μελλοντικά διαπλανητικά ταξίδια υπό τον τίτλο «Η κατάκτηση του Διαστήματος: Ματιά στο μέλλον». Η ομιλία αυτή, που θα συνδυαστεί με βραδιά αστροπαρατήρησης μέσω τηλεσκοπίων, διοργανώνεται από τον «Ελληνικό Κόσμο» στο πλαίσιο της έκθεσης «Η κατάκτηση του Διαστήματος» από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.hellenic-cosmos.gr» και στο τηλ. 212 2540.444.
Ως τις 20 Ιουνίου


«Μαθαίνω» και «Αποδράσεις» στο Νόησις


ΝΟΗΣΙΣ, 6ο ΧΛΜ. ΟΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΡΜΗΣ
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «The City is my learning space», το Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» διοργανώνει διαγωνισμό υπό τον τίτλο «Μαθαίνω από την πόλη μου» με σκοπό την πρόταση δραστηριοτήτων στην πόλη που θα προσφέρουν μάθηση και έπαθλο για τον νικητή ένα ταξίδι σε ευρωπαϊκή πόλη. Παράλληλα το Νόησις ετοιμάζει για τον επόμενο μήνα πενθήμερα θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για αποφοίτους Α’ – Στ’ Δημοτικού με θέμα 3D printing, ρομποτική, επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο και προβολές. Οι περίοδοι διεξαγωγής τους είναι: 16-20/6, 23-27/6 και 30/6-4/7 και το κόστος συμμετοχής 150 ευρώ. Για πληροφορίες και συμμετοχή είτε στον διαγωνισμό είτε στις θερινές αποδράσεις στο www.noesis.edu.gr και στο τηλ. 2310 483.000.
Ως τις 30 Ιουνίου


Διαγωνισμός «αλμυρής καινοτομίας»


www.bluegrowth.gr
Ο 1ος διαγωνισμός καινοτομίας για τη θαλάσσια οικονομία ονόματι Blue Growth Piraeus έχει ήδη ξεκινήσει υπό τη διοργάνωση του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου τεχνολογίας ΑΙΤ. Με στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη νέων επιχειρήσεων ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλα τα φυσικά πρόσωπα ή ομάδες προσώπων, καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στη χώρα μας με χρόνο λειτουργίας λιγότερο ή ίσο του ενός έτους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική πρότασή τους ως τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 για μία από τις εξής πέντε ενότητες: Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια & Περιβάλλον / Πράσινη Ναυσιπλοΐα, Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα – Υδατοκαλλιέργειες, Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός, Θαλάσσιες Μεταφορές. Τα τρία πρώτα βραβεία θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα αξίας 3.000 ευρώ έκαστο, φιλοξενία και συμβουλευτική σε κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας, όπως και υποτροφίες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του AIT. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.bluegrowth.gr και στο τηλ. 210 2529.845.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk