Την ίδια στιγμή που τα βλέμματα όλων στραμμένα στις δύο σχεδόν ταυτόχρονες το βράδυ της Παρασκευής κεντρικές προεκλογικές ομιλίες των κκ. Γιάννη Μώραλη και Βασίλη Μιχαλολιάκου, νέες φουρτούνες στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Πειραιά προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιδημάρχου και συνεργάτη του κ. Νίκου Αμοργιανού.
Ο κ. Αμοργιανός οποίος λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο κατηγόρησε τον κ. Μιχαλολιάκο για δηλώσεις και πρακτικές που υπονομεύουν το ίδιο το Σύνταγμα και τη δημοκρατία.
Άμεση ήταν η αντίδραση του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς» του κ. Μιχαλολιάκου και σε ανακοίνωση σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πριν να στεγνώσει το μελάνι των καταγγελιών μας για τα νέα ήθη που εισάγει στον Πειραιά το μόρφωμα του συνδυασμού της διαπλοκής και του Μπερλουσκονισμού, άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας αποχώρησε γιατί… είδε ξαφνικά «το φως το αληθινό». Επειδή όμως δεν γνωρίζουν τίποτα από λαϊκό φιλότιμο, δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε κλαδί που κόβουν από το δέντρο μας έχει τα αντίθετα αποτελέσματα».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «αυτή η τακτική που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει η χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, θα πάρει την κατάλληλη απάντηση από τους δημοκρατικούς πολίτες του Πειραιά την ερχόμενη Κυριακή. Με την κόψη του ψηφοδελτίου τους θα σπάσουν το απόστημα που απειλεί τον οργανισμό της πόλης. Γιατί η λογική «έχω λεφτά και κάνω ό,τι θέλω», προσβάλλει βάναυσα την υπερηφάνειά τους και το ήθος του Πειραιά».

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Μώραλη, «την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαΐου, μια ημέρα μετά τις εκλογές, 120 εθελοντές του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής” θα βγουν στους δρόμους του Πειραιά, στα πέντε διαμερίσματα, σε όλες τις γειτονιές, προκειμένου να καθαρίσουν την πόλη μας από όλο το προεκλογικό υλικό (αφίσες, φυλλάδια κ.λπ.), όλων των συνδυασμών».