Η ατζέντα της επιστήμης

Η πέμπτη ομιλία του Φεστιβάλ ΓεωΣυναντήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία 2014» του Γαλλικού Ινστιτούτου είναι αφιερωμένη στην παρατήρηση των σεισμών από ψηλά,

19 Μαΐου
Η Γη από ψηλά, η Γη από χαμηλά στις ΓεωΣυναντήσεις
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, ΣΥΓΓΡΟΥ 387, Π. ΦΑΛΗΡΟ
Η πέμπτη ομιλία του Φεστιβάλ ΓεωΣυναντήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία 2014» του Γαλλικού Ινστιτούτου είναι αφιερωμένη στην παρατήρηση των σεισμών από ψηλά, μέσω των δορυφόρων, και από χαμηλά, με τις επίγειες μεθόδους απεικόνισης. Θα μιλήσουν η Pascale Ultré-Guérard του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Μελετών (CNES) της Γαλλίας και η Μαρία Σαχπάζη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ωρα έναρξης: 19.30. Θα υπάρχει διερμηνεία από/προς ελληνικά και γαλλικά.
20 Μαΐου


Βυζάντιο χωρίς λάμψη, στο ΕΙΕ


ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Ο ειδικός κύκλος ομιλιών «Το Βυζάντιο χωρίς λάμψη» θα έχει μεθαύριο την τρίτη του εσπερίδα, με τρεις ομιλίες: «Ευλογίαι βυζαντινών προσκυνημάτων», από την ιστορικό Αικατερίνη Μήτσιου, «Μικρά αντικείμενα, μεγάλες προσδοκίες. Η διαμόρφωση των επιθυμιών των «μέσων» τον 11ο-12ο αι.», από την επίσης ιστορικό Μαρία Γερολυμάτου, και «Αναζητώντας στις φορεσιές την ταυτότητα των «αδυνάτων» και των «μέσων» της βυζαντινής κοινωνίας», από την αρχαιολόγο Παρή Καλαμαρά. Ωρα έναρξης: 19.00. Oι ομιλίες θα μεταδοθούν απευθείας και διαδικτυακά, από το www.ekt.gr/events/live/.
21-22 Μαΐου
Κυβερνοασφάλεια και ιδιωτικότητα
ROYAL OLYMPIC HOTEL, ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 28-34, ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
Το πανευρωπαϊκό συνέδριο «Cyber Security and Privacy Forum 2014» (CSP) εστιάζει στη διάδοση των πιθανών ευκαιριών καινοτομίας από τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων που χρηματοδοτεί η ΕΕ για την ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την έρευνα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.cspforum.eu/2014.
22 Μαΐου


Περί συνείδησης, στο Μέγαρο


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ & Π. ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς Γαλλία – Συμμαχία 2014» και σε συνεργασία με το Collège de France και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί τον ομότιμο καθηγητή του Collège de France στην έδρα Κυτταρικής Επικοινωνίας Jean-Pierre Changeux. Η ομιλία θα έχει τίτλο «Πειραματικές και θεωρητικές προσεγγίσεις της πρόσβασης στη συνείδηση». Θα ακολουθήσει συζήτηση. Ωρα έναρξης 19.00, με δελτία προτεραιότητας που διανέμονται από τις 17.30.
Ως την 1η Ιουλίου


Διαγωνισμός Εξυπνης Διαβίωσης


(www.smartlivingchallenge.com)
Το Σουηδικό Ινστιτούτο διοργανώνει τον παγκόσμιο διαγωνισμό SLC (Smart Living Challenge), που είναι ανοιχτός σε όποιον ενδιαφέρεται να παρουσιάσει ιδέες για το πώς θα γίνει η καθημερινή ζωή πιο βιώσιμη. Οι τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού είναι: Μετακίνηση (αφιερωμένη στη μεταφορά), Ζωή (θέματα κατοικίας) και Τρώω (σχετικά με θέματα τροφίμων). Θα υπάρξουν δύο κατηγορίες νικητών: μία για νέες ιδέες και μία για υπάρχουσες καινοτομίες. Οι 15 νικητές θα επιβραβευθούν με ένα ταξίδι σε σουηδικά σημεία αιχμής για έξυπνη αστική ζωή, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Νομπέλ, τον Δεκέμβριο. Η προθεσμία υποβολής ιδεών στην επίσημη ιστοσελίδα (www.smartlivingchallenge.com) λήγει την 1η Ιουλίου 2014.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk