Ο Τσίπρας, ο Γιούνκερ και ο Χατζηχρήστος

«Ξέρετε τι μου θύμιζε ο Γιούνκερ;» έλεγε και ξανάλεγε ο κ. Αλ. Τσίπρας στη δεξίωση που παρέθεσε…

«Ξέρετε τι μου θύμιζε ο Γιούνκερ;» έλεγε και ξανάλεγε ο κ. Αλ. Τσίπρας στη δεξίωση που παρέθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τιμήν των συμμετασχόντων στο ντιμπέιτ. «Αυτόν τον τύπο, τον Ζήκο, τον Χατζηχρήστο, στον Μπακαλόγατο». Εμφανώς οργισμένος από τη δήλωση του Γιούνκερ ότι ο «ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του εναντίον του κ. Γιούνκερ επειδή κυρίως απέφυγε να απαντήσει για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ στις Κάννες. Αλλά και μόλις ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε το παράπονό του για τον κ. Γιούνκερ στην «πράσινη» Σκα Κέλερ, ενώ σε συζήτηση λίγο προτού αρχίσει το ντιμπέιτ που είχε με τον κ. Σουλτς, ο κ. Τσίπρας του είπε ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί είστε υποψήφιος αφού έχετε συμφωνήσει να αλληλοβοηθηθείτε με τον κ. Γιούνκερ».


Το θαύμα στο ΦΕΚ

«Θαύμα – θαύμα» ανέκραξε παραμονές εκλογών ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς όταν είδε δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως άλλο όνομα για μέλος του ΔΣ της Λαχαναγοράς από αυτόν που συμφώνησαν τρεις υπουργοί. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Οι υπουργοί, όπως έλεγε, συμφώνησαν να τοποθετήσουν ως μέλος του ΔΣ της Λαχαναγοράς τον κ. Αθ. Ντερέκα σε αντικατάσταση του προέδρου κ. Κ. Ξυλούρη. Οπερ και έπραξαν. Οταν όμως έστειλαν τη σχετική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε κάποιο ορθογραφικό λάθος. Αντί να γράψουν το όνομα «Ντερέκας» έγραψαν στο ΦΕΚ…«Τερέκας». Το λάθος ήταν εμφανές και δημιουργούσε προβλήματα, αφού ουδείς Τερέκας υπήρχε και μάλιστα Αθανάσιος που αναλάμβανε μέλος του ΔΣ στη Λαχαναγορά. Αντε πάλι από την αρχή. Συνεδριάζουν οι τρεις υπουργοί για να διορθώσουν το λάθος. Εστειλαν νέο έγγραφο προς την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σημειώνοντας το σωστό όνομα. Ελα όμως που όταν δημοσιεύτηκε η απόφαση αντί να αναφέρει το όνομα «Ντερέκας», ανέφερε ως μέλος του ΔΣ τον… κ. Κ. Ξυλούρη, δηλαδή τον απερχόμενο πρόεδρο, προσθέτοντας ακόμη ένα μέλος στο ΔΣ. Ποιος το έκανε αυτό; Διερωτήθηκε ο κ. Σκορδάς και η υπόθεση πήγε στο Μαξίμου ώστε να βρουν άκρη.


«Ρε Γιάννη, δεν είναι κατάσταση αυτή»

Προσέξτε τις κινήσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος όταν επιστρέφοντας από τον Εβρο διαπίστωσε ότι η διαδρομή από τα ελληνοτουρκικά σύνορα ως και 60 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της Ελλάδας ήταν γεμάτη… σκουπίδια: «Δεν είναι εικόνα αυτή να αντικρίζει ο τουρίστας ερχόμενος στην Ελλάδα από την Τουρκία» έλεγε οργισμένος. Και σήκωσε το τηλέφωνο. Οχι, δεν πήρε την αρμόδια για τον Τουρισμό υπουργό κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, αλλά τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα: «Ρε Γιάννη, δεν είναι κατάσταση αυτή. Ελα να δεις τι βλέπει ο τουρίστας όταν έρχεται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα». Τον κ. Στουρνάρα, έως ότου καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και τι θέλει μεσημεριάτικα από αυτόν ο υπουργός Αμυνας, διέκοψε ο κ. Αβραμόπουλος: «Να εγκρίνεις ένα κονδύλι να καθαριστούν τα σκουπίδια, δεν παίζουμε με τον τουρισμό».
Πάλι τα «45άρια»

Χαμός μαθαίνω ότι γίνεται στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των κ.κ. Μάρκου Μπόλαρη και Απόστολου Τζιτζικώστα εν όψει των εκλογών, με επίκεντρο τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και είναι υποψήφιος με τον νυν περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
nnn
Ο κ. Μπόλαρης κατήγγειλε ότι εις βάρος του κ. Θεοδωρίδη ή συνεργατών του έχουν ασκηθεί διάφορες εισαγγελικές διώξεις, μεταξύ των οποίων και για παράβαση καθήκοντος, για υποθέσεις που συνδέονται με έργα της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και τα γνωστά στην Αυτοδιοίκηση «45άρια». Μάλιστα, ο κ. Μπόλαρης μιλά για σιωπή εκ μέρους του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Τζιτζικώστα. Το βέβαιον είναι ότι ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, που πήρε το επίσημο χρίσμα της Συγγρού, απολαμβάνει το θέαμα…


Ποτέ δεν ξεχνά το Πολιτισμού

Οταν ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή το πρωί και επιθεωρούσε τα έργα της Ιόνιας Οδού, ξαφνικά ρώτησε πού είναι η αρμόδια για την αρχαιολογία στην περιοχή. Αμέσως παρουσιάστηκε μια γυναίκα αρχαιολόγος και χωρίς καμία άλλη εισαγωγή ο κ. Σαμαράς της είπε: «Θέλω να με πας τώρα στις ανασκαφές που γίνονται στην περιοχή Ευνηνοχωρίου. Για να θυμηθώ και την παλιά μου ιδιότητα ως υπουργού Πολιτισμού, την οποία ποτέ δεν ξεχνώ». Θα έφευγαν αμέσως αν δεν τους καθυστερούσε ένας Μεσολογγίτης, ο οποίος φώναξε στον Πρωθυπουργό: «Ελα να σου δείξω μία φωτογραφία, να θυμηθείς και άλλα πράγματα». Του εμφάνισε μια φωτογραφία του 1990, όπου αγκάλιαζε τον κ. Σαμαρά την εποχή της Πολιτικής Ανοιξης.


Ο Γιούνκερ στο μετρό

Ξέρετε τι ζήτησε να δει ο κ. Γιούνκερ που αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα; Να επισκεφθεί έναν σταθμό του… μετρό. Ο κ. Γιούνκερ τη Δευτέρα θα βρίσκεται μαζί με τον Πρωθυπουργό στο υπουργείο Ναυτιλίας για να δει από κοντά πώς αντιμετωπίζει το Λιμενικό και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης. Και όταν κάποιοι τον ρώτησαν γιατί θέλει να δει πώς λειτουργεί ένας σταθμός του μετρό, αυτός απάντησε: «Επειδή το έργο έγινε με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και θέλω να το δω. Είναι συμβολική η επίσκεψή μου». Να σημειώσω πάντως ότι επειδή ετοίμαζαν στον Γιούνκερ υποδοχή (περίπου ως αρχηγού κράτους), ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους αρμοδίους ότι επιθυμεί λιτή υποδοχή: «Είναι επίσκεψη εργασίας στο Ναυτιλίας, ούτε αγήματα θέλω, ούτε μπάντες, ούτε βατραχανθρώπους».

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk