Την Πέμπτη το πρωί ένα τηλεφώνημα έμαθα ότι δέχθηκε ο εικονιζόμενος κ. Κ. Καραμανλής (υιός του κ. Αχ. Καραμανλή, του Ιδρύματος Καραμανλή) από τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς και σε ποιον τόνο ειπώθηκε. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο κ. Καραμανλής δέχθηκε ευχαρίστως να δώσει το παρών στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Και όχι μόνον. Εμαθα επίσης ότι είναι αποφασισμένος να στηρίξει σταθερά την υποψηφιότητα του κ. Στ. Καλαφάτη. Με ποιον τρόπο νομίζετε (πέραν της παρουσίας του και της δήλωσης στήριξής του); Οταν πληροφορήθηκε ότι έχει και τα γενέθλιά του, αποφάσισε να παραστεί σε ένα πάρτι που δίνει και να του δωρίσει μία σειρά από εκδόσεις του Ιδρύματος Καραμανλής. Απλώς υπενθυμίζω ότι την περασμένη Παρασκευή ο Πρωθυπουργός παρέστη στο μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, ζητώντας μάλιστα η εκδήλωση να είναι ανοικτή.
Πού ψηφίζουν οι χρυσαυγίτες

Τριάντα εκλογικά τμήματα άρχισαν από τώρα να ετοιμάζονται στις φυλακές όλης της χώρας για να ψηφίσουν συνολικά 2.989 τρόφιμοι των φυλακών. Η είδηση αυτή μού κέντρισε το ενδιαφέρον για να μάθω πώς θα συμπεριφερθούν οι έγκλειστοι χρυσαυγίτες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ε λοιπόν έμαθα ότι οι χρυσαυγίτες θα ψηφίσουν κανονικά σε κάλπη που θα στηθεί στις γυναικείες φυλακές αφού προηγουμένως ψηφίσουν οι γυναίκες κρατούμενες. Συνολικά στις φυλακές Κορυδαλλού ψηφίζουν 73 άνδρες και 41 γυναίκες που δεν έχουν στερηθεί αμετάκλητα τα πολιτικά τους δικαιώματα.
nnn
Ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος και η παρέα του δεν ψηφίζουν ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον «εκλεκτό» τους κ. Ηλ. Κασιδιάρη. Δεν πρόκειται ο «Λιάκος» να πάρει ούτε μία ψήφο από τους έγκλειστους χρυσαυγίτες. Και ξέρετε γιατί; Επειδή παγίως (και για τεχνικούς λόγους) οι φυλακισμένοι ψηφίζουν μόνο σε εθνικές εκλογές ή σε ευρωεκλογές και όχι σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Και κάτι ακόμη. Δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές έχουν και ορισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που καταδικάστηκαν σε αμετάκλητη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Τώρα αν αυτοί θα ψηφίσουν ή θα απέχουν ουδείς γνωρίζει. Εκείνο που έμαθα είναι ότι εφέτος ουδείς υποψήφιος ζήτησε να επισκεφθεί τις φυλακές για να αναπτύξει το προεκλογικό πρόγραμμά του στους τροφίμους. Αν και εδώ που τα λέμε το μοναδικό ζήτημα που φαίνεται ότι απασχόλησε την πλειονότητα των κρατουμένων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι οι… φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Το χρώμα των δημάρχων

Με ποιο χρώμα θα χρωματίζονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες στον εκλογικό χάρτη των αυτοδιοικητικών εκλογών; Το ερώτημα αυτό απασχολεί, όπως έμαθα, ήδη το υπουργείο Εσωτερικών. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τέσσερις υποψήφιοι περιφερειάρχες (ανάμεσά τους και οι κ.κ. Σγουρός και Μαχαιρίδης) ζήτησαν να μη χρωματιστούν, επειδή είναι ανεξάρτητοι και προτιμούν το άσπρο χρώμα. Ελα όμως που η ΝΔ έστειλε ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών τις προτιμήσεις της στο χρώμα σημειώνοντας οι υποψήφιοι που στηρίζει το κόμμα να έχουν χρώμα γαλάζιο, αλλά οι υποψήφιοι… «αντάρτες», που προέρχονται από τη ΝΔ, να έχουν άσπρο. Δηλαδή με δυο λόγια έχουμε ως τώρα άσπρο χρώμα για τους ανεξάρτητους, άσπρο και για τους αντάρτες της ΝΔ. Το ΚΚΕ θέλει κόκκινο χρώμα για τους δικούς του υποψηφίους, ένα πιο ανοιχτό χρώμα κόκκινου (και όχι ροζ) θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γενικά σχεδόν όλα τα κόμματα ζήτησαν κάποιο χρώμα για τους υποψηφίους τους. Εκτός από ένα. Αυτό της Ελιάς. Μου λένε ότι αν ως το Σάββατο δεν υπάρξει σχετική προτίμηση, τότε οι υποψήφιοί του θα έχουν και αυτοί άσπρο χρώμα.
Η bella diva… διερμηνέας

Το τι κομπλιμέντα εισέπραξε η κυρία Κατερίνα Παπακώστα από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου δεν περιγράφεται. Αλλά μη νομίζετε ότι δεν υπήρξε και η κατάλληλη προετοιμασία εκ μέρους της, όχι μόνο για να εισπράξει κομπλιμέντα από Τούρκους, Ρώσους, Ουκρανούς, Σέρβους κ.ά. αλλά και για να εκλεγεί πρόεδρος της Συνέλευσης, κάτι που κατάφερε με ποσοστά… Τσαουσέσκου. Πρώτα απ’ όλα ανανέωσε τη βαφή στα μαλλιά της, τα έκοψε, φόρεσε ένα αέρινο ασπρόμαυρο ταγέρ, έβαλε τα δεκάποντα Nine West παπούτσια της και εφόρμησε! Εν συνεχεία έκανε τις διερμηνείς να αισθανθούν άβολα, αφού μιλούσε στους Τούρκους άψογα τουρκικά («μπουγιούκ φάτζια» τους έλεγε, δηλαδή «μεγάλη συμφορά», για το δυστύχημα στο ορυχείο). Με άλλους μιλούσε γαλλικά, ιταλικά και σπασμένα… ρωσικά. Στους Ρώσους ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής να γίνουν κάποια μαθήματα ρωσικής στους βουλευτές, με τους Αζέρους είχε άλλη σχέση. Ο αντιπρόσωπός τους έμεινε κατενθουσιασμένος από την Κατερίνα, την προσφωνούσε συνεχώς… bella diva και της χάρισε μια μεταξωτή πανάκριβη πασμίνα. Αλλοι της χάρισαν απλώς τα σήματα των κοινοβουλίων τους. Και η Κατερίνα τι δώρα τούς έκανε; Γκραβούρες ελλήνων ζωγράφων και από ένα μπουκαλάκι ελληνικό ελαιόλαδο στον καθένα.
Ούζο Σαμαρά

Ελάχιστοι ίσως να πρόσεξαν ένα φορτηγάκι στην είσοδο του υπουργείου Ναυτιλίας που ξεφόρτωνε ένα κιβώτιο με… ούζα. Ισως ακόμη λιγότεροι θα πρόσεξαν ότι στο κιβώτιο έγραφε «Ούζο Σαμαρά». Τι θέλουν τα ούζα προεκλογικά στο υπουργείο Ναυτιλίας. Εμαθα ότι τη Δευτέρα θα το επισκεφθεί ο κ. Γιούνκερ μαζί με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και κάποιοι έψαξαν και βρήκαν «Ούζο Σαμαρά» για σημειολογικούς, όπως έλεγαν, λόγους. Μόνο που ο Πρωθυπουργός πίνει μόνο νεράκι.

HeliosPlus