Δήμαρχοι του φόβου

Θα περίμενε κανείς ότι οι υποψήφιοι που διεκδικούν…

Δήμαρχοι του φόβου | tovima.gr
Θα περίμενε κανείς ότι οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ηγεσία των δήμων, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα, να έχουν μια ουσιαστική αντιπάράθεση, ένα διάλογο με ουσιαστικά επιχειρήματα για τα προβλήματα της πόλης και των δημοτών.

Κι όμως το ντιμπέϊτ που παρακολουθήσαμε χθες από το Mega κατέληξε σε μια διαμάχη για το αν πρέπει να δημιουργηθεί θρησκευτικός χώρος για τους μουσουλμάνους στην πρωτεύουσα. Ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να είναι αντικείμενο συζήτησης για μια ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σηκώσει τεράστιο βάρος τα τελευταία χρόνια, από την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών, που αναζητούν διέξοδο από τους πολέμους και τις σφαγές που αντιμετωπίζουν στις πατρίδες τους.
Είναι αυτονόητο ότι η χώρα μας δεν αντέχει και δεν μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το βάρος και για αυτό όλα σχεδόν τα κόμματα αναζητούν τρόπους ώστε και το ευρωπαϊκό καθεστώς εισδοχής των μεταναστών να αλλάξει και να βρεθεί τρόπος να ελεγχθεί η παράνομη είσοδος τους.

Στην Ελλάδα, όμως και ιδιαίτερα στην Αθήνα, ζουν πια είτε νόμιμα έχοντας ενταχθεί απολύτως στην ελληνική κοινωνία, είτε με ειδικό καθεστώς δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, που έχουν κι αυτοί δικαίωμα στην άσκηση των θρησκευτικών πιστεύω τους. Η καλλιέργεια του φόβου και του μίσους απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους δεν οδηγεί πουθενά αλλού, παρά μόνο σε μισαλλόδοξες, ρατσιστικές και ενίοτε σε δολοφονικές πρακτικές .

Η θρησκευτική ελευθερία, είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, που δεν υπόκεινται ούτε σε δημοψηφίσματα, ούτε σε απαγορεύσεις, ούτε σε περιορισμούς, παρά μόνο σε αντιδημοκρατικά και αυταρχικά καθεστώτα. Ευτυχώς η χώρα μας, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει δεν συγκαταλέγεται σε αυτά.
Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη, αυτή τη διχαστική και αντιδημοκρατική λογική, όσοι υποψήφιοι την καλλιεργούν ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν λίγες ψήφους παραπάνω. Οι δήμαρχοι οφείλουν να υπερασπίζονται όλους τους κατοίκους της πόλης τους, ανεξάρτητα από ιδεολογίες, και φυλές και να μην τους διαχωρίζουν σε πολίτες α’ και β’ κατηγορίας. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία και ο πολιτισμός μας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk