Κάλεσμα ανθρώπων με διαφορετικές ειδικότητες και διαφορετικό παρελθόν για την δημιουργία τέχνης με προσωπικό χαρακτήρα την οποία όμως θα παρουσιάσουν συλλογικά. Ενα «έργο εκτός εργασίας». Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την έκθεση «Εργαζόμενοι στο Βράχο/ On the rocks» που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 16 Μαίου ως την Κυριακή 1 Ιουνίου στο Λουτρό των Αέρηδων, το μοναδικό σωζόμενο χαμάμ της παλιάς Αθήνας.

Καθότι ομαδική, η έκθεση με έναν συμβολικό τρόπο αποτελεί πράξη επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης) αλλά συγχρόνως μπορεί να θεωρηθεί και ως κίνηση εξωστρέφειας προς τους θεατές. Ερωτήματα του τύπου «τί σημαίνει ελεύθερος χρόνος;», «τί είναι η εργασία κάτω από τα θεσμικά της πλαίσια και τί η εργασία ως ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση;» βρίσκουν την απάντησή τους στον Βράχο της Ακρόπολης που αποτελεί τον κοινό τόπο.
Κυριολεκτικά αλλά και σε επίπεδο προβληματισμού. Ο Βράχος -όχι ως μακρινός, μνημειακός και αποστειρωμένος, αλλά ως βιωμένος χώρος, ως τόπος εργασίας και καθημερινής συνύπαρξης- εκκινεί μια σειρά συμβολισμών και συνειρμών, τους οποίους οι εργαζόμενοι μετασχηματίζουν σε έργα και νέες μορφές.
Στα εγκάινια της 16ης του μηνός (στις 19.00) θα λάβει μέρος η μουσικός Κατερίνα Τσεντς παίζοντας φλάουτο.
Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα
Διάρκεια Έκθεσης: 16 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 9.00 -15.00, κάθε μέρα εκτός Τρίτης.
Πληροφορίες: 210.32.44.340.