Κανονικά θα εκχωρηθούν τα ανείσπρακτα μισθώματα στο Δημόσιο

Με νομοθετική ρύθμιση ξεπεράστηκε το κομφούζιο που είχε δημιουργηθεί με το θέμα της εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο. Διάταξη που περιλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο αναφέρει ότι ανείσπρακτοι τόκοι και ανείσπρακτα ενοίκια στη διάρκεια του 2013 μπορούν να εκχωρηθούν στο Δημόσιο και να μην φορολογηθούν ως εισόδημα.

Με νομοθετική ρύθμιση ξεπεράστηκε το κομφούζιο που είχε δημιουργηθεί με το θέμα της εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο.

Διάταξη που περιλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο αναφέρει ότι ανείσπρακτοι τόκοι και ανείσπρακτα ενοίκια στη διάρκεια του 2013 μπορούν να εκχωρηθούν στο Δημόσιο και να μην φορολογηθούν ως εισόδημα.

Σημειώνεται πως εγκύκλιος που εξέδωσε ο Χ.Θεοχάρης προ ημερών ανέφερε πως η διαδικασία εκχώρησης έχει καταργηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του Χ.Θεοχάρη ανέφερε πως σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 4223/2013 η διαδικασία εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων και τόκων δανείων που ορίζονται στις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 4 του ν. 2238/1994, έπαψαν να ισχύουν από την 1 η Ιανουαρίου 2014.

Πλέον με τη χθεσινή ρύθμιση η εγκύκλιος του κ. Θεοχάρη έπαυσε ουσιαστικά να ισχύει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk