Η γαλλική εταιρία SunPartner Group αναπτύσσει μια τεχνολογία η οποία, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της, θα επιτρέπει τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών καθημερινής χρήσης (κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, ρολόγια κ.α.) μέσω του φωτός. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές μας δεν θα ξεμένουν ποτέ από ενέργεια.

Επαναστατική

Η τεχνολογία που ονομάζεται Wysips ενσωματώνεται σε μια μεμβράνη η οποία τοποθετείται στην οθόνη των συσκευών. Η μεμβράνη αυτή μετατρέπει τόσο το ηλιακό όσο και το τεχνητό φως σε ενέργεια. Στις πρώτες δοκιμές που έκαναν οι ερευνητές, όταν η μεμβράνη εκτέθηκε σε δέκα λεπτά φωτός μπόρεσε να προσφέρει ενέργεια στη μπαταρία μιας συσκευής για χρονική διάρκεια τεσσάρων λεπτών.

Η τεχνολογία Wysips βασίζεται σε μια τεχνική που ονομάζεται «οπτική επεξεργασία». Ενα στρώμα ημικυλινδρικών φακών προσδένεται σε ένα στρώμα φωτοβολταϊκών κρυστάλλων. Η φωτοβολταϊκή τεχνολογία συλλαμβάνει την ενέργεια του ηλιακού ή του τεχνητού φωτός και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική. Σύμφωνα με τα στελέχη της SunPartner Group, η τεχνολογία τους μπορεί να αξιοποιηθεί εμπορικά και να εμφανισθούν οι πρώτες ηλεκτρονικές συσκευές με Wysips μέσα στο 2014.