ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

2 σπαλοµπριζόλες χωρίς κόκαλο, 400 γρ. η καθεµιά, σε θ.δ.

20 ml έ.π. ελαιόλαδο

Για το ντρέσινγκ

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

30 ml χυµός λεµονιού

½ κ.γ. ανθό αλατιού {{{ moto }}}

30 ml κρέµα µπαλσάµικου

Για την πράσινη σαλάτα

1 µατσάκι ρόκα, σε µέτρια κοµµάτια

1 µατσάκι γλιστρίδα, σε µέτρια κοµµάτια

6-7 φύλλα βασιλικού, ολόκληρα

6-7 ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουµε ένα τηγάνι-γκριλιέρα ώσπου να κάψει. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουµε τις µπριζόλες. Ψήνουµε ώσπου να ξεκολλάει η µπριζόλα και τότε τη γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Για να είµαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί όσο θέλουµε, µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε και θερµόµετρο µαγειρικής*.

Βγάζουµε τις µπριζόλες και τις αφήνουµε επάνω σε µια σχάρα για 10 λεπτά, τοποθετώντας από κάτω ένα πιάτο για να τα υγρά.

Χτυπάµε στο multi όλα τα υλικά του ντρέσινγκ. Κόβουµε τις µπριζόλες σε φέτες, σερβίρουµε και τις περιχύνουµε µε τη µισή ποσότητα του ντρέσινγκ.

Σε µεγάλο µπολ ανακατεύουµε τα υλικά της σαλάτας και τη σερβίρουµε δίπλα στις µπριζόλες. Την περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

* Rare: Σχεδόν ωµό µε κόκκινο το κέντρο, 52°C-54°C.

Medium rare: Ροζ-κόκκινο στο κέντρο, 55°C-57°C.

Medium: Ροζ στο κέντρο, γκρι-καφέ 1εκ. από την επιφάνεια, 60°C-63°C.

Medium well: Γκρι-καφέ, σχεδόν όλο, µε λίγο ροζ στο κέντρο, 66°C-69°C.

Well done: Καθόλου ροζ , 71°C.