Για το πιάτο ή για το χρηματοκιβώτιο;

Και μόνο με το άκουσμα του τόπου δημιουργίας του, γνωστού για την υπέρμετρη χλιδή του, αλλά και του ονόματος του, «ο χρυσός φοίνικας», είναι περιττό να πούμε τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του ασυνήθιστου ζαχαροπλαστικού δημιουργήματος: υπερβολική -στα όρια του κιτς- εμφάνιση και πανάκριβα υλικά, φυσικά.

Εμπνευστής του η Shafeena Yusuff Ali, ιδρυτής της γνωστής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εταιρείας ζαχαροπλαστικής Bloomsbury’s Cupcakes. Η ίδια υποστηρίζει πως το γλυκό αυτό είναι φτιαγμένο από τα εκλεκτότερα των υλικών όπως οργανικό βούτυρο και αλεύρι από τη Βρετανία, ιταλικό κακάο, βανίλια από την Ουγκάντα και φύλλα βρώσιμου χρυσού 23 καρατίων.

Ωστόσο το συγκεκριμένο πιάτο αποδεικνύει ότι οι καλές πρώτες ύλες και η αφειδής δαπάνη χρημάτων δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η ανταπόκριση του κοινού μάλιστα, σε επίπεδο διάδοσης της είδησης (μέσω διαδικτύου), δεν είναι και τόσο θερμή. «Άσχημο», «πεταμένα λεφτά», «χλιδή άνευ λόγου», «προκλητικό για την εποχή» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που εμφανίζονται στον προσωπικό λογαριασμό twitter της Shafeena Yusuff Ali αλλά και κάτω από σχετικά δημοσιεύματα ξένων μέσων. «Με συγχωρείτε αν σας προκάλεσα, εγώ απλά έκανα μια ειλικρινή προσπάθεια να φτιάξω κάτι εντυπωσιακό» απαντά η δημιουργός.

Τώρα αν αναρωτιέστε που μπορείτε να το βρείτε σας πληροφορούμε ότι πωλείται στο υποκατάστημα της Bloomsbury’s Cupcakes στο Ντουμπάι όσο για το λόγο που πρέπει να τρώμε τον χρυσό ακόμα τον αναζητάμε…

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk