Μ. Χρυσοχοΐδης: Επιχείρηση «σκούπα» για να ανασάνει η Αθήνα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετέβη το πρωί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, επί της οδού Συγγρού, προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για θέματα που αφορούν στην εγκληματικότητα των ημερών και την ασφάλεια των πολιτών. Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

«Η θέση μας είναι ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να θωρακιστεί απέναντι στο έγκλημα που κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο και δημιουργεί τεράστιο ζήτημα ασφάλειας στη χώρα».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντηση που είχε στις 11 το πρωί της Τρίτης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία του κόμματος, επί της λεωφόρου Συγγρού.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου ενημέρωσε τον αρχηγό της ΝΔ για όλα τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης που χειρίζεται η Αστυνομία.

Ειδικά για το τελευταίο, που απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης, ο υπουργός τόνισε ότι «πρέπει να εξουδετερώσουμε τη βόμβα, η οποία βρίσκεται στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, τη βόμβα του μεταναστευτικού, αντιμετωπίζοντας άμεσα το πρόβλημα» προσθέτοντας ότι η κοινωνία ζητά άμεσες λύσεις.

«Πολύ γρήγορα θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ούτως ώστε να σταματήσει η Ελλάδα να είναι μια χώρα στην οποία μπορεί ο καθένας να εισέρχεται παράνομα και στη συνέχεια να προβαίνει σε μια σειρά από έκνομες πράξεις σε συνεργασία με τους ντόπιους κακοποιούς», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Προανήγγειλε μάλιστα μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» τις επόμενες ημέρες στο κέντρο, λέγοντας πως «πολύ σύντομα αρχίζουμε μια προσπάθεια να βάλουμε τέλος σε όλες εκείνες τις δραστηριότητες και τα φαινόμενα που υπάρχουν, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να σταματήσει να υποβαθμίζεται μια ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης και να σταματήσει να απαξιώνεται η περιουσία των ανθρώπων, καθώς επίσης και οι καθημερινές τους δραστηριότητες» και τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς είναι «υποστηρικτής της προσπάθειας» ώστε να «ανασάνει» η πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλοι χώροι κράτησης μη νόμιμων μεταναστών, όπως αυτός της Κοζάνης για να αποδοθούν τα κέντρα των πόλεων στους πολίτες τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk