«Ο Σωματοφύλακας» (The Bodyguard) γίνεται μιούζικαλ στο West End.

Η γνωστή κινηματογραφική επιτυχία με πρωταγωνιστές την Γουίτνεϊ Χιούστον και τον Κέβιν Κόστνερ θα μεταφερθεί στο θεατρικό σανίδι τον Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των παραγωγών.

Αν και οι τελευταίοι ισχυρίζονται ότι το εν λόγω πρότζεκτ ήταν στα σκαριά από τον περασμένο χρόνο, φαίνεται πως ο πρόσφατος θάνατος της 48χρονης σταρ ενίσχυσε τις εμπορικές προοπτικές του, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι ρυθμοί προετοιμασίας της παραγωγής.

Ο ρόλος της τραγουδίστριας Ρέιτσελ Μαρόν -την οποία είχε υποδυθεί η Γουίτνεϊ Χιούστον στην ταινία του 1992- έχει ήδη ανατεθεί στην βραβευμένη με Tony και Grammy award Χέδερ Χέντλεϊ, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον σωματοφύλακά της.

Η παράσταση που θα ανέβει στο Adelphi Theatre, στο Λονδίνο, θα περιλαμβάνει φυσικά το μεγάλο χιτ «I Will Always Love You», ενώ αναμένεται να προσαρμοστούν στο σενάριο και άλλες μεγάλες επιτυχίες της αείμνηστης τραγουδίστριας.

Ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Αλεξ Ντινελάρις έχει γράψει το σενάριο της παράστασης -το οποίο φημολογείται ότι διαφέρει αρκετά από αυτό της ταινίας-, η Τία Σάροκ -της οποίας η παράσταση «After the Dance» απέσπασε τον τίτλο «Best Revival» στα περσινά βραβεία Olivier- έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, ενώ την παραγωγή υπογράφουν οι Ντέιβιντ Ιαν και Μάικλ Χάρισον.