Δυσκολεύει η πιθανότητα κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια για την ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες και συμπεράσματα, η ανέγερσή του θα καταστεί ανέφικτη αν το έργο δεν «πατήσει» δασική έκταση! Απαιτούνται τουλάχιστον τρία στρέμματα από το Άλσος της περιοχής προκειμένου το (υπό σχεδιασμό ακόμα) γήπεδο ναμετατοπιστεί διαγώνια και δεξιά προς τα πίσω(κοιτώντας απέναντι από το σημείο που άλλοτε βρισκόταν η σκεπαστή εξέδρα). Ομολογουμένως αυτό είναι ένα εμπόδιο που δεν αναμένεται να ξεπεραστεί εύκολα.
Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ.Γιάννης Βούρος, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να εγκριθεί το συγκεκριμένο έργο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τόνισε στους ανθρώπους της ΑΕΚ και στον αρχιτέκτονα κ.Στέλιο Αγιοστρατίτη(που έχει ήδη παραδώσει στους διοικούντες τις μακέτες για γήπεδο 28.000 θέσεων) την αναγκαιότητα της μετατόπισης καθώς το γήπεδο δεν μπορεί να ανεγερθεί στο σημείο που βρισκόταν το παλιό. Υπήρχε η πίστη ότι αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να ξεπεραστεί, ωστόσο αποδεικνύεται ότι το εγχείρημα δεν θα «περάσει» από τη Βουλή αν δεν λυθεί το συγκεκριμένο θέμα.
Ο βασικός λόγος που το έργο δεν μπορεί να γίνει στα ίδια ακριβώςτετραγωνικά μέτρα που άλλοτευπήρχε το «Νίκος Γκούμας» αφορά στην απόσταση που πρέπει να υπάρχει από τις παραπλεύρως κατοικημένες περιοχές. Κάποτε εξερχόμενος από τη Θύρα των Επισήμων χρειαζόσουν τέσσερα-πέντε βήματα για να χτυπήσεις το κουδούνι στην απέναντι πολυκατοικία της οδού Καππαδοκίας! Πλέον εκεί υπάρχουν πολλές νεόδμητες κατοικίες, άνθρωποι έχουν ξοδέψει περιουσίες προκειμένου να στεγάσουν τα όνειρά τους και δύσκολα μπορούν να ανεχθούν την οχλαγωγία ενός γηπέδου πάνω από το κεφάλι τους. Θα προκύψουν προσφυγές (όπως παλαιότερα με τους 131 που «μπλόκαραν» όλα τα σχέδια του κ.Γιάννη Γρανίτσαστο Συμβούλιο της Επικρατείας) και η ΑΕΚ δεν θέλει να ξαναμπεί σε τέτοιες χρονοβόρες διαδικασίες.
Το επικείμενο ραντεβού με τη δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας θα ξεκαθαρίσει πολλά για το αν αυτή η προσπάθεια θα προχωρήσει, ή αν η συγκεκριμένη έκταση θα παραμείνει «στοιχειωμένη» για τα όνειρα της ΑΕΚ της διοίκησης και των φίλων της ομάδας. Η ΠΑΕ έχει πάντως να αντιπροτείνει αρκετά δέλεαρ ώστε να αποτρέψει μεμονωμένες ή οργανωμένες αντιδράσεις πολιτών της περιοχής, όπως θέσεις εργασίες σε πολίτες ενός Δήμου με πολλή νεολαία και διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, ευκολίες στα εισιτήρια, προνόμια στις θέσεις πάρκινγκ που θα δημιουργηθούν για τις ημέρες που δεν θα υπάρχουν αγώνες. Επίσης τα στρέμματα που θα ζητήσει θα τα επιστρέψει πίσω από τη δική της έκταση, φτιάχνοντας εκεί έναμοντέρνοπάρκο αναψυχής.