Η μητέρα του Μάικλ Τζάκσον, Κάθρην και τέσσερα από τα αδέρφια του ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για ένα τιμητικό κοντσέρτο στη μνήμη του «Βασιλιά της ποπ» στην Ουαλία στις 8 Οκτωβρίου. Η Λατόγια Τζάκσον, ο Μάρλον Τζάκσον, η Τζάκι Τζάκσον και ο Τίτο Τζάκσον ανακοίνωσαν το κονσέρτο και τον τίτλο του «Μάικλ για πάντα – Κοντσέρτο φόρος τιμής» αλλά δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες σχετικές πληροφο-ρίες.

Λίγες ώρες μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ωστόσο, οι αδερφοί του Μάικλ Τζάκσον, Ζερμέιν και Ράντι Τζάκσον, εξέδωσαν άλλη ανακοίνωση αναφέροντας ότι αντιτίθενται στη διεξαγωγή του κοντσέρτου διότι προγραμματίζεται να γίνει κατά τη διάρκεια της δίκης του γιατρού που βαρύνεται με κατηγορίες για το θάνατό του. «Παρ’ ότι στηρίζουμε με όλη την καρδιά μας το πνεύμα ενός φόρου τιμής στον αδερφό μας, μας φαίνεται αδύνατο να υποστηρίξουμε μια εκδήλωση που πρόκειται να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ποινικής δίκης που “περιβάλει” το θάνατο του Μάικλ» οι δύο αδερφοί έγραψαν στους ξεχωριστούς λογαριασμούς τους στο Twitter.

Η επιλογή του σώματος ενόρκων για τη δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου. Η υπόθεση υπολογίζεται να διαρκέσει από τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Ως γνωστόν, ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε απρόσμενα στις 25 Ιουνίου 2009 σε ηλικία 50 χρονών.