Δύο άγνωστα άτομα εντοπίστηκαν περίπου στη 01:50 τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Ιουνίου 2011 από περίπολο να κινούνται σε χώρο εντός της 114 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, ίσως της πιο φυλασσόμενης αεροπορικής βάσης της χώρας.
Οι δύο άγνωστοι με το που έγιναν αντιληπτοί κατάφεραν να διαφύγουν καταδιωκόμενοι και πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό πέντε με έξι φορές. Στις έρευνες για τη σύλληψή τους εκτός από τα όργανα Ασφαλείας του αεροδρομίου συμμετείχαν και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο άγνωστοι (δεν είναι γνωστό αν είναι Ελληνες ή αλλοδαποί) εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα κοντά στην περιοχή της βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας λίγο μετά λίγο μετά τη 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Ιουνίου. Ανδρες της Αστυνομίας αντιλήφθηκαν ένα ύποπτο όχημα και επιχείρησαν να το ελέγξουν τούς εντόπισαν, οι δύο επιβαίνοντες ωστόσο δεν σταμάτησαν. Κινήθηκαν προς τη βάση, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο (όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στις 28 Μαΐου από την περιοχή της Ραφήνας) και πήδηξαν τον φράχτη εισερχόμενοι σε αυτήν.

Τους εντόπισε όμως γύρω στη 01.50 τα ξημερώματα η περίπολος με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο-φρουρό. Η περίπολος ζήτησε από τους δύο άνδρες να σταματήσουν αλλά αυτοί την αγνόησαν. Τράπηκαν σε φυγή ενώ πυροβόλησαν για εκφοβισμό πέντε με έξι φορές – πιθανότατα στον αέρα. Οργανα της ασφάλειας του αεροδρομίου αλλά και αστυνομικοί τους καταδίωξαν αλλά δεν κατάφεραν να τους βρουν. Στην περιοχή εκλήθη και εισαγγελέας.

Λίγο αργότερα πάντως, ακολουθώντας συγκεκριμένα ίχνη, εντοπίστηκε σημείο στη νοτιοδυτική πλευρά της βάσης από όπου ενδεχομένως διέφυγαν οι δύο άγνωστοι. Επρόκειτο για μία πύλη στην οποία υπήρχαν ενδείξεις παραβίασης.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ για τον εντοπισμό χρησιμοποιήθηκε από αέρος και ελικόπτερο Super Puma. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχουν εντοπιστεί απώλειες ή κλοπή στη στρατιωτική βάση της Τανάγρας. Δεν αποκλείεται πάντως οι άγνωστοι, ιδιαίτερα στην περίπτωση που είναι αλλοδαποί, να μην ήξεραν ότι στην περιοχή υπήρχε βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν το περιστατικό χαρακτηρίζουν «περίεργη» την υπόθεση. Εξετάζουν το ενδεχόμενο να επρόπειτο για επιχείρηση τύπου Συκουρίου από ομάδα τρομοκρατών ή από δράστες από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος ώστε να προμηθευτούν οπλισμό.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας δεν αποκλείουν πάντως και το ενδεχόμενο οι δύο άγνωστοι απλώς να εισέβαλαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη καθώς τους καταδίωκαν αστυνομικοί.