Συνάντηση απεσταλμένου του Καντάφι με Δόλλη

Επί μία ώρα ο προσωπικός απεσταλμένος του Καντάφι Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα ενημέρωνε τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη για τις θέσεις του καθεστώτος στον εμφύλιο πόλεμο.

Επί μία ώρα ο προσωπικός απεσταλμένος του Καντάφι Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα ενημέρωνε τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη για τις θέσεις του καθεστώτος στον εμφύλιο πόλεμο.

Διπλωματικές πηγές εξηγούσαν ότι η θέση της Ελλάδας είναι να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία και η Διεθνής Κοινότητα να παραμείνει ενωμένη ασκώντας πίεση στο καθεστώς προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι απαραίτητος και καθοριστικός ο ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύριος Δόλλης άκουσε τις απόψεις που του μετέφερε ο απεσταλμένος του Καντάφι για διέξοδο από την κρίση, όπως είπε, θέσεις οι οποίες δεν απέχουν από εκείνες που διατύπωσε κατά καιρούς ο ίδιος ο Καντάφι και άλλοι εκπρόσωποι του καθεστώτος. Οι θέσεις αυτές θα αξιολογηθούν συλλογικά στο Συμβούλιο Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ο λίβυος απεσταλμένος έφτασε στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στην Πορτογαλία, όπου επιχείρησε και εκεί να εκθέσει τις απόψεις του καθεστώτος για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική θέση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις θέσεις των χωρών της Ε.Ε. ώστε να ασκηθεί πίεση προς το καθεστώς για να ξεπεραστεί η κρίση.

Μόλις έφυγε ο προσωπικός απεσταλμένος του Καντάφι από το υπουργείο Εξωτερικών, στο προαύλιο του Υπουργείου κατέφθασαν δύο θηριώδη αμερικάνικα τζιπ με φιμέ τζάμια. Ηταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ κ. Ντάνιελ Σμιθ ο οποίος κατευθύνθηκε στο γραφείο του κυρίου Δόλλη.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Πέμπτης αναχωρεί από την Ελλάδα C-130 το οποίο θα παραλάβει τους τρεις Ολλανδούς στρατιωτικούς που κρατούντο από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις της Λιβύης και οι οποίοι απελευθερώνονται μετά από ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk