Κρίσιμη συνάντηση για την επιλογή της ανώτατης διοίκησης του ΟΤΕ θα έχουν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και το στέλεχος της Deutsche Telekom κ. Guido Kerkhoff.

Οι συζητήσεις για την οριστικοποίηση της νέας διοίκησης του ΟΤΕ έχουν ξεκινήσει πριν τον Ιούνιο, με την Deutsche Telekom να παρέχει πλήρη στήριξη τον κ. Π. Βουρλούμη, αλλά να μην λαμβάνει την έγκριση του Δημοσίου. Τελικά, μετά από τρίμηνες διαπραγματεύσεις φαίνεται πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επιλογή του προσώπου που θα αποτελέσει τον διάδοχο του κ. Βουρλούμη στο τιμόνι του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει δυαρχία στον Οργανισμό, αλλά πρόσωπο κοινής αποδοχής και για τους δύο ρόλους. Σενάρια φέρουν το Ελληνικό Δημόσιο και την Deutsche Telekom να βρίσκουν τη χρυσή τομή στο πρόσωπο του κ. Μ. Μπλέτσα, καθηγητή του MIT.

Όπως προβλέπεται από τη συμφωνία των μετόχων, το Δημόσιο έχει δικαίωμα αρνησικυρίας μέχρι δύο φορές σε προτεινόμενα ονόματα από την πλευρά της Deutsche Τelekom, αν κριθεί ότι δεν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια (υψηλό επίπεδο κατάρτισης και εμπειρίας της αγοράς και άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας).

Σε αυτή την περίπτωση, το Δ.Σ. του ΟΤΕ θα εκχωρήσει τις εκτελεστικές αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινή διαχείριση στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερα μέλη, δύο μέλη από το Δημόσιο και δύο από την Deutsche Τelekom. Στην Εκτελεστική Επιτροπή όμως θα προεδρεύει ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος θα έχει διπλή ψήφο και θα ασκεί και το καθημερινό μάνατζμεντ.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από τη διοίκηση Οργανισμού εντός του 2010. Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και την ανάγκη όπως είπε να «διευκολύνει» τον Οργανισμό.