Η ιταλική αστυνομία, αναγνώρισε και συνέλαβε τον Ιβαν Μπογντάνοβ, αρχηγό των Σέρβων χούλιγκαν που ευθύνονται για τις ταραχές που ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης στη Γένοβα, χάρη σε ένα τατουάζ.

Σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων, πρόκειται για τατουάζ που ο τριαντάχρονος Σέρβος χούλιγκαν, φέρει στον αριστερό αντίχειρα, με τον αριθμό «1389». Πρόκειται για το έτος κατά το οποίο οι Σέρβοι, είχαν συγκρουσθεί με τους οθωμανούς, στην μεγάλη μάχη του Κοσόβου.

O Mπογκντάνοβ είχε προσπαθήσει να κρυφτεί στο πορτπαγκάζ ενός από τα πούλμαν που θα μετέφεραν τους χούλιγκαν στο Βελιγράδι. Όταν η αστυνομία τον εντόπισε, αρνήθηκε να παραδώσει διαβατήριο ή ταυτότητα, και άφησε να εννοηθεί ότι δεν μιλά καμία ξένη γλώσσα.

Ο αρχηγός των χούλιγκαν, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί βεβαίωσαν ότι παρουσιάζει μόνο μια ελαφρά θλάση στο αριστερό χέρι και στην συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές του Μαράσσι.

Συνολικά, συνελήφθησαν 17 Σέρβοι χούλιγκαν, τριάντα πέντε θα πρέπει να απολογηθούν στην ιταλική δικαιοσύνη, ενώ οι τραυματίες είναι δεκαέξι, μεταξύ των οποίων και δύο καραμπινιέροι.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση του Βελιγραδίου, εξέφρασε επίσημα την λύπη της και την καταδίκη της, για τα γεγονότα, για τα οποία ευθύνονται υπερεθνικιστές και βίαιοι φίλαθλοι προερχόμενοι από το Βελιγράδι.

Οι χούλιγκαν, συγκρούσθηκαν με την αστυνομία , αρχικά, το απόγευμα της Τρίτης, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κέντρο της Γένοβας. Στην συνέχεια, προσπάθησαν να ρίξουν το μεταλλικό δίκτυ που τους χώριζε από τους υπόλοιπους τομείς του σταδίου και κατάφεραν να πετύχουν την ακύρωση του ματς.

Μετά την αποχώρηση όλων των φιλάθλων, αλλά και των ποδοσφαιριστών, επεδίωξαν και πάλι την σύγκρουση με αστυνομία και καραμπινιέρι, έξω από το στάδιο «Λουίτζι Φερράρις».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και πηγές της αστυνομίας, υπογραμμίζουν ότι υπήρξε ο κίνδυνος να επαναληφθούν τραγικές σκηνές σαν και εκείνες του σταδίου «Χεϊζέλ» των Βρυξελλών, του 1985.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης, υπογραμμίζει ότι «από ιταλικής πλευράς, δεν υπάρχει κάποια ευθύνη για τα όσα συνέβησαν».

Σε δήλωσή του, όμως, στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, υπογραμμίζει ότι «εκτός από την ευθύνη όσων προκαλούν τα επεισόδια, οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ αναφέρονται και σε εκείνες των διοργανωτών του κάθε αγώνα, που πρέπει να εγγυώνται την ασφάλεια μέσα στο στάδιο, όπως και την ομαλή διεξαγωγή του ματς».