Σύντομα διεθνή

* Sanofi- Αventis: Με τους μετόχους που ελέγχουν ποσοστό υψηλότερο του 50% στη Genzyme Corp συναντήθηκε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής βιομηχανίας κ. Κρις Φιενμπάχερ, ζητώντας στήριξη για την πρότασή του ύψους 18,5 δισ. δολαρίων. Ο επικεφαλής της Sanofi- Αventis δήλωσε ότι οι μέτοχοι με τους οποίους συναντήθηκε εμφανίστηκαν πρόθυμοι να πουλήσουν τις μετοχές τους σε λογική τιμή. Ο κ. Φιενμπάχερ προσπαθεί να πείσει τους μετόχους της εταιρείας μετά την απόρριψη από την πλευρά του ΔΣ της Genzyme της πρότασης των 69 δολαρίων ανά μετοχή ως πολύ χαμηλή.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Sanofi- Αventis: Με τους μετόχους που ελέγχουν ποσοστό υψηλότερο του 50% στη Genzyme Corp συναντήθηκε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής βιομηχανίας κ. Κρις Φιενμπάχερ, ζητώντας στήριξη για την πρότασή του ύψους 18,5 δισ. δολαρίων. Ο επικεφαλής της Sanofi- Αventis δήλωσε ότι οι μέτοχοι με τους οποίους συναντήθηκε εμφανίστηκαν πρόθυμοι να πουλήσουν τις μετοχές τους σε λογική τιμή. Ο κ. Φιενμπάχερ προσπαθεί να πείσει τους μετόχους της εταιρείας μετά την απόρριψη από την πλευρά του ΔΣ της Genzyme της πρότασης των 69 δολαρίων ανά μετοχή ως πολύ χαμηλή. Δήλωσε ακόμη ότι δεν περίμενε να εμφανιστούν άλλοι ενδιαφερόμενοι που θα κατέθεταν προσφορά. Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Αυγούστου είχε πει ότι ήταν έτοιμος να αυξήσει την πρόταση των 69 δολαρίων ανά μετοχή εάν ο ομόλογός του στη Genzyme κ. Ανρί Τερμίρ καθόταν μαζί του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. * Αdvanced Τechnology Ιnvestment Co.: Το πρώτο εργοστάσιο ημιαγωγών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα κατασκευάσει στο Αμπου Ντάμπι η κρατική εταιρεία, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Αdvanced Τechnology Ιnvestment κ. Ιμπραΐμ Αζαμί, η δαπάνη θα ανέλθει σε 7 δισ. δολάρια και η λειτουργίατου θα ξεκινήσει μεταξύ του 2014 και του 2015. Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει δωδεκάιντσους δίσκους ημιαγωγών και θα είναι το πιο σύγχρονο του κλάδου. Τον Σεπτέμβριο του 2009 η ΑΤΙC εξαγόρασε αντί 1,8 δισ. τη σιγκαπουριανή Chartered Semiconductor Μanufacturing, ενώ συμμετέχει και στην κοινοπραξία Global Foundries μαζί με την Αdvanced Μicro Devices (ΑΜD).

* Cisco Systems Ιnc.: Μέρισμα πριν από το κλείσιμο του τρέχοντος έτους χρήσης που ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου του 2011 ανακοίνωσε ότι θα διανείμει στους μετόχους η μεγάλη εταιρεία πληροφορικής. Η μερισματική απόδοση της Cisco Systems αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1% με 2%, όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Τζον Τσέιμπερς , στο πλαίσιο συνάντησής του με οικονομικούς αναλυτές. Ο ίδιος επισήμανε ότι η Cisco θα αποφασίσει στις αρχές του 2011 αν η μερισματική απόδοση θα είναι πιο κοντά στο 1% ή στο 2%, με βάση και τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για τη φορολόγηση των μερισμάτων στα τέλη του 2010. Πρόσθεσε ότι το μέγεθος του μερίσματος θα εξαρτηθεί επίσης από τις αποφάσεις της κυβέρνησης στους φόρους για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό, καθώς ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων της Cisco βρίσκεται εκτός ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία