Ο Π. Νικολούδης επικεφαλής στην καταπολέμηση των βρώμικων συναλλαγών

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδης είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Η επιστροφή του εισαγγελικού λειτουργού στο «τιμόνι» της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τη διερεύνηση αναφορών για ύποπτες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συναλλαγές αποφασίστηκε χθες ομόφωνα από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Είχε διατελέσει επικεφαλής της ίδιας Επιτροπής πριν από οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα από το 1997 ως το 2002, οπότε τον είχε διαδεχθεί ο επίσης αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ.

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδης είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Η επιστροφή του εισαγγελικού λειτουργού στο «τιμόνι» της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τη διερεύνηση αναφορών για ύποπτες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συναλλαγές αποφασίστηκε χθες ομόφωνα από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Είχε διατελέσει επικεφαλής της ίδιας Επιτροπής πριν από οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα από το 1997 ως το 2002, οπότε τον είχε διαδεχθεί ο επίσης αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Γ. Παντελής , ο οποίος σήμερα τοποθετείται αναπληρωτής του.

Ο κ. Νικολούδης με την ομόφωνη απόφαση του ΑΔΣ θα διαδεχθεί στη θέση του προέδρου της Επιτροπής τον συνάδελφό του αντεισαγγελέα ΑΠ κ. Στ. Γκρόζο του οποίου η διετής θητεία λήγει στο τέλος του Αυγούστου. Ο κ. Νικολούδης κατά την πολυετή θητεία του στο εισαγγελικό σώμα έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις, διετέλεσε επί έτη προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Ρόδου και έχει χειριστεί αρκετές υποθέσεις που απασχόλησαν τη δημοσιότητα.

Ως αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός στο τμήμα εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τις υποθέσεις έκδοσης του Απ. Βαβύλη από την Ιταλία και της πρώην ανακρίτριας, που έχει πλέον καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα, Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια από τη Γαλλία.

Ο κ. Νικολούδης είχε προτείνει την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων στην υπόθεση των «Σατανιστών», είχε διατελέσει αναπληρωτής εποπτεύων εισαγγελέας στην ανάκριση που διενήργησαν ειδικοί εφέτες ανακριτές για το παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ ως αντεισαγγελέας στο ποινικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εισηγήθηκε να μειωθεί στο πλαίσιο των μέτρων επιείκειας η ποινή έξι καταδικασθέντων ως μελών της 17Ν, διότι με τις ομολογίες τους είχαν συμβάλει στην εξάρθρωση της οργάνωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk