Οι αγαπητικοί της… επιθεώρησης

«Καθαρόαιμη επιθεώρηση» χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος την παράσταση που ακούει στον τίτλο «Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας» και βασίζεται στους παλαιούς κώδικες του είδους, ενώ μπολιάζεται από το ανανεωτικό πνεύμα του Ελεύθερου Θεάτρου. Σε κείμενα του Λάκη Λαζόπουλου , των Μιχάλη Ρέππα- Θανάση Παπαθανασίου, της Αννας Χατζησοφιά και του ίδιου, μοιράζεται ανάμεσα σε δύο μέρη, ενώ ένα τραγούδι ειδικά γραμμένο από τη Λίνα Νικολακοπούλου τιμά και το Θεσσαλικό και την επιθεώρηση.

Οι αγαπητικοί της… επιθεώρησης | tovima.gr

«Καθαρόαιμη επιθεώρηση» χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος την παράσταση που ακούει στον τίτλο «Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας» και βασίζεται στους παλαιούς κώδικες του είδους, ενώ μπολιάζεται από το ανανεωτικό πνεύμα του Ελεύθερου Θεάτρου. Σε κείμενα του Λάκη Λαζόπουλου , των Μιχάλη Ρέππα- Θανάση Παπαθανασίου, της Αννας Χατζησοφιά και του ίδιου, μοιράζεται ανάμεσα σε δύο μέρη, ενώ ένα τραγούδι ειδικά γραμμένο από τη Λίνα Νικολακοπούλου τιμά και το Θεσσαλικό και την επιθεώρηση. Στο πρώτο μέρος τοποθετούνται μπροστά στη σκηνή τα τρία μικρόφωνα για τα νούμερα των ηθοποιών, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει ένα «σκετσονούμερο», που το χαρακτηρίζουν «τραγελαφικόν ειδύλλιον μετ΄ ασμάτων και χορευτικών εκδηλώσεων». Γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο «με τον τρόπο του Μποστ», διότι, όπως εξηγεί ο Κώστας Τσιάνος, η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη «αυτού του μεγάλου φίλου του Θεσσαλικού Θεάτρου». Ενας 13μελής θίασος από ηθοποιούς της νεότερης γενιάς έχει αναλάβει να τη ζωντανέψει επί σκηνής στη Λάρισα.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
η «Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας» από το Θεσσαλικό Θέατρο- ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας η Πρεμιέρα: Τρίτη 29 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ η Ωρα έναρξης: 21.00

η Πληροφορίες: τηλ. 2410

621.209-10, info@thessalikotheatre.gr η Τιμές εισιτηρίων: 15 και 19 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk