Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

«Πιέζονται»- και μάλιστα πολύ- οι περισσότεροι ανώτεροι υπάλληλοι στο υπουργείο Οικονομίας. Ο λόγος είναι προφανής. Ερχονται εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα εκλεγεί το ΠαΣοΚ και η ΝΔ (του υπουργείου) δεν θέλει να αφήσει πίσω της όλες τις εκκρεμότητες. Ετσι οι φάκελοι προς επεξεργασία και υπογραφή «πάνε και έρχονται». Αλλωστε, από Δευτέρα (τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών) πολλοί υπάλληλοι θα λείπουν. Και μια και μιλάμε για εκλογές, ωραίο θέαμα- ξεγνοιασιάς- παρουσιάζει το περίπτερο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος.

Εκκρεμότητες
«Πιέζονται»- και μάλιστα πολύ- οι περισσότεροι ανώτεροι υπάλληλοι στο υπουργείο Οικονομίας. Ο λόγος είναι προφανής. Ερχονται εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα εκλεγεί το ΠαΣοΚ και η ΝΔ (του υπουργείου) δεν θέλει να αφήσει πίσω της όλες τις εκκρεμότητες. * * *
Ετσι οι φάκελοι προς επεξεργασία και υπογραφή «πάνε και έρχονται». Αλλωστε, από Δευτέρα (τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών) πολλοί υπάλληλοι θα λείπουν.

Θέαμα
Και μια και μιλάμε για εκλογές, ωραίο θέαμα- ξεγνοιασιάς- παρουσιάζει το περίπτερο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος. Στις πλαστικές καρέκλες του περιπτέρου οι οπαδοί και οι φίλοι του κόμματος, με απλωμένα τα πόδια, τρώγουν και πίνουν, ενώ τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επί της οδού Ερμού έχουν καταλάβει τον πεζόδρομο. Το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ορισμένοι τουρίστες βλέπουν τις άδειες καρέκλες και κάθονται να ξαποστάσουν…

Αγνοια
Δεν γνωρίζουν τίποτε στην Αθήνα για τους σκληρούς περιορισμούς που έρχονται από την ΕΕ για τα πρατήρια καυσίμων. Με απόφαση που υιοθετήθηκε μόλις χθες από τους υπουργούς Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού της ΕΕ, τα πρατήρια καυσίμων στην Ευρώπη είναι πλέον υποχρεωμένα να εγκαταστήσουν εξοπλισμό που θα συγκρατεί τα επιβλαβή αέρια που διαφεύγουν στην ατμόσφαιρα κατά τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων.

* * *
Ως σήμερα τα πρατήρια καυσίμων έπρεπε να έχουν εξοπλισμό που να συγκρατεί τα αέρια που διαφεύγουν κατά τον ανεφοδιασμό των δεξαμενών αποθήκευσης. Τώρα θα πρέπει να διαθέτουν μηχανήματα και βαλβίδες που θα επιτρέπουν να συγκρατείται τουλάχιστον το 85% των αερίων που διαφεύγουν κατά τον ανεφοδιασμό των οχημάτων.

* * *
Βεβαίως στην Ελλάδα η διαδικασία είναι γνωστή: θα ζητήσουμε παράταση, ίσως να ζητήσουμε να παιχτούν και πέναλτι για ακόμη περισσότερη καθυστέρηση και θα πληρώσουμε και πέναλτι κτλ. κτλ… Νέες άδειες
Τον Οκτώβριο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν επηρεάζεται από αλλαγές υπουργών, θα ολοκληρώσει την εξέταση των 213 αιτήσεων για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά που αφορούν τον κύκλο Αυγούστου 2007, με στόχο ως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί ως τον Φεβρουάριο του 2008.

* * *
Η ΡΑΕ προχωρεί στην αξιολόγηση των αιτήσεων για μικρά φωτοβολταϊκά, ισχύος ως 150 kW, τα οποία δεν χρειάζονται ειδική άδεια κατασκευής. Από το σύνολο των 6.840 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για το σύνολο της χώρας οι 3.005 αιτήσεις αφορούν σταθμούς στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Εχουν εξεταστεί 2.658 αιτήσεις και εκδόθηκαν 2.615 αποφάσεις εξαίρεσης.

Ρεκόρ
Εισάγονται σήμερα προς διαπραγμάτευση οι 980.600.220 νέες κοινές μετοχές της Αlapis του κ. Λαυρ. Λαυρεντιάδη (σκίτσο) που προήλθαν από την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας ύψους 451 εκατ. ευρώ. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ήταν 0,46 ευρώ, ενώ χθες η μετοχή έκλεισε στα 0,59 ευρώ.

* * *
Η Αlapis είναι η πρώτη εισηγμένη που ο αριθμός των μετοχών της ξεπερνά το 1 δισ. τεμάχια. Ειδικότερα ο συνολικός αριθμός των μετοχών της φαρμακευτικής εταιρείας μετά την έκδοση των νέων τίτλων ανέρχεται σε 1.961.200.440 μετοχές!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk