ΣΕΒ: Επρεπε να ληφθούν μέτρα νωρίτερα

«Αργησε πολύ να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα και, παράλληλα, πολλά από αυτά θα μπορούσε ήδη να τα είχε κάνει πράξη την τελευταία διετία, μετά δηλαδή την εκλογική του νίκη το φθινόπωρο του 2007». Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το σχόλιο που έκαναν επιχειρηματίες-μέλη του ΣΕΒ σχολιάζοντας τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός. Οι περισσότεροι συμφωνούσαν με την ανάλυση των αιτιών της κακοδαιμονίας της ελληνικής …

ΣΕΒ: Επρεπε  να ληφθούν  μέτρα  νωρίτερα | tovima.gr

«Αργησε πολύ να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα και, παράλληλα, πολλά από αυτά θα μπορούσε ήδη να τα είχε κάνει πράξη την τελευταία διετία, μετά δηλαδή την εκλογική του νίκη το φθινόπωρο του 2007».

Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το σχόλιο που έκαναν επιχειρηματίες-μέλη του ΣΕΒ σχολιάζοντας τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός. Οι περισσότεροι συμφωνούσαν με την ανάλυση των αιτιών της κακοδαιμονίας της ελληνικής οικονομίας την οποία έκανε ο Πρωθυπουργός, αλλά αναρωτήθηκαν και οι ίδιοι τι ήταν αυτό που εμπόδισε για παράδειγμα τον κ. Κ. Καραμανλή να προχωρήσει την τελευταία διετία στη δραστική περικοπή των επιπλέον επιδομάτων του Δημοσίου, αλλά και στη σύνδεση των ταμειακών μηχανών ηλεκτρονικά με τις εφορίες, μέτρα που θα έφερναν γρήγορα έσοδα στο Δημόσιο και παράλληλα θα βοηθούσαν σημαντικά στην περικοπή δαπανών. Σε γενικές γραμμές συμφωνούσαν πάντως με τις αλλαγές για τις οποίες δεσμεύτηκε, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, σε σημαντικά ζητήματα, όπως το εργασιακό και το Ασφαλιστικό, αλλά ακόμη και σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η απαγόρευση των διαδηλώσεων στους δρόμους και η διαρκής κατάληψη των πανεπιστημίων. Εκτιμούν πάντως οι ίδιοι άνθρωποι ότι ορισμένα από τα μέτρα αυτά θα μπορούσε να τα είχε δρομολογήσει και με 151 βουλευτές, έχοντας μαζί του ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. «Απορώ για ποιο λόγο φοβήθηκε να τα βάλει με συγκεκριμένες μειοψηφίες που έκλειναν τους δρόμους για ψύλλου πήδημα τόσο καιρό. Ποιος θα τον εμπόδιζε και ποιος θα διαφωνούσε μαζί του;» αναρωτήθηκε χθες στέλεχος του ΣΕΒ που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα κορυφαία όργανα του Συνδέσμου. Παράλληλα, άνθρωπος του ΣΕΒ από τον χώρο των υπηρεσιών έλεγε ότι «ήταν υπόθεση εντατικής δουλειάς ενός χρόνου να δημιουργηθεί το Ενιαίο Κέντρο Μισθοδοσίας όλου του δημόσιου τομέα. Θυμάμαι ότι το συζητούν από το 2005, γιατί δεν έγινε ως τώρα;», φέρνοντας ένα πολύ απλό παράδειγμα μεγάλης καθυστέρησης μιας πράξης που θα βοηθούσε τα μέγιστα στην προσπάθεια ελέγχου των δαπανών.

Βασικό θέμα συζήτησης πάντως των επιχειρηματιών και των μάνατζερ είναι η ρευστότητα στην αγορά, για την οποία όπως είπαν δεν υπάρχει κάποια σαφής δέσμευση από κυβερνητικής πλευράς, ενώ ρωτούσαν τι θα πράξει το ΠαΣοΚ για το θέμα εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk