Προεκλογικές αναταράξεις στο Χρηματιστήριο

Με νευρικότητα αντέδρασαν στην προοπτική των πρόωρων εκλογών οι επενδυτές, κυρίως οι ξένοι, οι οποίοι κατέχουν και το σημαντικότερο ποσοστό του free float της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Η αρνητική αυτονόμηση της εγχώριας αγοράς σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, οι οποίες επιχείρησαν να ανακάμψουν ύστερα από ένα τετραήμερο πιέσεων, δείχνει ότι οι εσωτερικοί παράγοντες και εν προκειμένω οι κάλπες αποκτούν ισχυρότερη επίδραση από το διεθνές κλίμα. Επειτα από τον καταιγισμό πωλήσεων …

Προεκλογικές  αναταράξεις στο  Χρηματιστήριο | tovima.gr

Με νευρικότητα αντέδρασαν στην προοπτική των πρόωρων εκλογών οι επενδυτές, κυρίως οι ξένοι, οι οποίοι κατέχουν και το σημαντικότερο ποσοστό του free float της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Η αρνητική αυτονόμηση της εγχώριας αγοράς σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, οι οποίες επιχείρησαν να ανακάμψουν ύστερα από ένα τετραήμερο πιέσεων, δείχνει ότι οι εσωτερικοί παράγοντες και εν προκειμένω οι κάλπες αποκτούν ισχυρότερη επίδραση από το διεθνές κλίμα. Επειτα από τον καταιγισμό πωλήσεων σε μετοχές που εκδηλώθηκε μέχρι το μέσον της συνεδρίασης, οι επαγγελματίες της αγοράς διέκριναν ως μόνο θετικό στοιχείο το σύντομο χρονικό διάστημα ως την 4η Οκτωβρίου, αφού απομένουν συνολικά 20 συνεδριάσεις.

Ωστόσο, οι πραγματικές εξελίξεις για τους επενδυτές θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 20 ημέρες, καθώς η εκλογική περίοδος θα εξαρτηθεί άμεσα από το εκλογικό αποτέλεσμα εάν αυτό δεν αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αυτός ήταν και ο καταλυτικός παράγοντας των επιθετικών πωλήσεων που εκδηλώθηκαν χθες σε όλο το

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk