Υλικά (για 1 πυρέξ διαµέτρου 15 εκ.) 400 ml γάλα 1 σκελίδα σκόρδου 5 γρ. αποξηραµένα βασιλοµανίταρα (πορτσίνι) ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι, λευκό 60 γρ. βούτυρο 60 γρ. αλεύρι 100 γρ. γραβιέρα, τριµµένη 4 αβγά, ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια µερικές σταγόνες χυµό λεµονιού βούτυρο και φρυγανιά για το πυρέξ Εκτέλεση Σε […]
Το στήθος κοτόπουλου έχει λιγότερα λιπαρά, αν όμως επιλέξετε φιλέτο μπούτι το φαγητό θα γίνει πιο ζουμερό
Το άρωμα του εσπεριδοειδούς θα απογειώσει το πιάτο!
Υλικά (για 4 άτομα) 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για το τέλος 4 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 500 γρ. κριθαράκι χονδρό 1 κ.γ. αλάτι ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί 1,5 λίτρο ζεστό νερό 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι και λίγο επιπλέον, για το τέλος 250 γρ. φέτα, τριμμένη και λίγη επιπλέον, για το τέλος 1 […]
Υλικά (για 1 βάζο χωρητικότητας 1 λίτρου) 6 λεμόνια βιολογικά, ακέρωτα 150 γρ. θαλασσινό αλάτι χυμό 1 λεμονιού χλιαρό νερό 6 σπόρους καρδάμωμου 3 μικρές πιπεριές τσίλι ή 10 ολόκληρους κόκκους πιπεριού 3 φύλλα δάφνης ή 1 ξυλάκι κανέλας Εκτέλεση 1 Σαπουνίζουμε με χλιαρό νερό το βάζο και το καπάκι. Τα τοποθετούμε αναποδογυρισμένα πάνω σε […]
Υλικά (για 5-6 άτομα) 8-10 φρέσκα μπακαλιαράκια, καθαρισμένα 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι, για το άλειμμα από 6 κ.σ. αλεύρι και φρυγανιά, τριμμένη 2 κ.σ. σκόνη αμυγδάλου (προαιρετικά) από 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα Εκτέλεση Ακουμπάμε το ψάρι σε επίπεδη επιφάνεια και ανοίγουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) 1 λάχανο για ντολμάδες, αφράτο 2 κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ 1 πράσο, ψιλοκομμένο 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 2 μεγάλα καρότα, σε καρέ 10 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά καρέ 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλούδα πορτοκαλιού (χωρίς το λευκό μέρος), μήκους 10 εκ., ψιλοκομμένη 1 κ.γ. αλάτι […]
Η βελούδινη, ντελικάτη και εξαιρετικά αρωματική φύση του αχλαδιού δίνει μια μαρμελάδα που έχει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα προτιμάμε αχλάδια μαλακά στο άγγιγμα, βαριά και ώριμα, χωρίς καφέ στίγματα. Οι ποικιλίες Κρυστάλλια και Κόσια έχουν βουτυράτη σάρκα, ιδανική για να χαρίσει λεία υφή στη μαρμελάδα. Το άρωμα του αχλαδιού είναι έντονο ακόμη […]
Υλικά (για 6 άτομα) 1 κιλό μπακαλιάρο παστό ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο 4 πράσα, σε ροδέλες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί 800 γρ. διάφορα χόρτα (καυκαλήθρες, παπαρούνες, μυρώνια, μάραθο, άνηθο, τσουκνίδες, λάπαθα, μαϊντανό), πλυμένα και καθαρισμένα 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε από την προηγουμένη […]
Υλικά (για 4 άτομα) 300 γρ. φασόλια, λευκά ή μπαρμπούνια 2 κρεμμύδια, σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. πιπέρι ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό 900 γρ. σέσκουλα, σε μεγάλα κομμάτια 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.σ. μπούκοβο Εκτέλεση Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν αποβραδίς σε μια λεκάνη […]
Υλικά (για 6 άτομα) Για τους κεφτέδες 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 200 γρ. χοιρινό κιμά 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, βρεγμένο και καλά στυμμένο 1 κρεμμύδι, τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο, αποξηραμένα ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. πιπέρι 2 κ.σ. ξίδι 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο Για τα […]
Υλικά (για 6 άτομα) 1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 1 κ.σ. μέλι 1 κοτόπουλο ολόκληρο, 2 κιλών 1 λίτρο ζεστό νερό Για το φρεσκοπαστωμένο λεμόνι 1 ολόκληρο λεμόνι, ακέρωτο, κομμένο σε κύβους 1 εκ. 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι 1 κ.γ. μαραθόσπορο 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην […]