• Αναζήτηση
  • Κεφτέδες με κρεμμύδια γιαχνί

    Υλικά (για 6 άτομα)

    Για τους κεφτέδες

    500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

    200 γρ. χοιρινό κιμά

    250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, βρεγμένο και καλά στυμμένο

    1 κρεμμύδι, τριμμένο

    1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

    3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    ½ κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο, αποξηραμένα

    ½ κ.γ. αλάτι

    1 κ.γ. πιπέρι

    2 κ.σ. ξίδι

    2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

    Για τα κρεμμύδια

    2 κιλά κρεμμύδια λευκά, σε φέτες

    1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

    1 κ.γ. αλάτι

    1 κ.γ. πιπέρι

    ½ φλ. νερό

    2 κ.γ. πελτέ ντομάτας

    Εκτέλεση

    Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.

    Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το νερό. Οταν μαραθούν, ρίχνουμε τον πελτέ και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε 25-30 κεφτέδες.

    Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε τους κεφτέδες. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, γυρίζοντας τους κεφτέδες από την άλλη πλευρά στα μισά του χρόνου.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

    Αφιερώματα
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk