Υλικά (για 6 άτομα)

1.200 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου

1 κεφάλι σκόρδο, ακαθάριστο

½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1/3 φλ. ξίδι

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

από 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι, κόκκους μπαχαριού και αλάτι

1 ξυλάκι κανέλας

300 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, απύρηνα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε μια λεκάνη και τα περιχύνουμε με καυτό νερό, όσο να τα σκεπάσει. Μετά από 2 λεπτά ξεκινάμε το καθάρισμα. Με αυτόν τον τρόπο, το φλούδι φεύγει πολύ εύκολα.

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα δαμάσκηνα, σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, για περίπου 25 λεπτά. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε για νερό.

Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 1 ώρα. Πετάμε το σκόρδο και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και φέτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.