Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. φασόλια, λευκά ή μπαρμπούνια

2 κρεμμύδια, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 φλ. νερό

900 γρ. σέσκουλα, σε μεγάλα κομμάτια

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. μπούκοβο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν αποβραδίς σε μια λεκάνη με νερό που να τα σκεπάζει κατά 15 εκ.
Σε σκεπασμένη κατσαρόλα, τα βάζουμε να βράσουν με νερό να τα καλύπτει, ώσπου να μαλακώσουν, για 30-40 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και τα σέσκουλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαραθούν για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα και τα φασόλια, με όσο νερό έχουν, το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε προσθέτοντας το μπούκοβο στο τέλος.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.