Τις εξορμήσεις τους για τις διακοπές του Πάσχα προετοιμάζουν οι πολίτες, καθώς αναμένεται οι «ελευθερίες» λόγω της πανδημίας του κοροναϊού να είναι αυξημένες, έπειτα από δύο χρόνια.

Οι πολίτες επιλέγουν όπως φαίνεται τις Κυκλάδες, αλλά και κλασικούς προορισμούς των εορτών του Πάσχα, όπως η Κέρκυρα. «Στην πόλη της Κέρκυρας και στα περίχωρα είναι 100%» λέει ο ξενοδόχος Σπύρος Ρόκκας για την πληρότητα στο νησί.

Ωστόσο, οι ξενοδόχοι προειδοποιούν όσους άργησαν πως δύσκολα θα βρουν δωμάτιο τώρα πια για το Πάσχα.

Παράλληλα, όσοι ταξιδέψουν θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς οι τιμές σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και στα καταλύματα παρουσίασαν αύξηση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Βουλιάζουν» οι Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες παρατηρείται το αδιαχώρητο. Η Σύρος έχει πληρότητα στο 90%, με τις τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο να ξεκινούν από 80 ευρώ, ενώ πέρυσι οι τιμές ξεκινούσαν από τα 60 ευρώ.

«Εμάς δεν είναι όλα τα ξενοδοχεία μας ανοιχτά. Είναι ένα στην Σαντορίνη και ένα στην Πάρο, στην Πάρο η κίνηση από Έλληνες είναι μεγαλύτερη στην Σαντορίνη κυρίως από ξένους ταξιδιώτες» δήλωσε στο MEGA ξενοδόχος.

Τα πλοία ετοιμάζονται να φύγουν γεμάτα, με το κόστος να είναι αυξημένο και στα ακτοπλοϊκά.

Ενδεικτικά το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος, από τα 38,50 ευρώ το ατομικό εισιτήριο οικονομικής θέσης πήγε στα 42,50 ευρώ, το Πειραιάς – Μύκονος, από τα 40 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 44 ευρώ και το Πειραιάς – Σύρος, από τα 35 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 38,50 ευρώ.

Αυξήσεις έχουν γίνει και στα οχήματα, με τις πρώτες να υπολογίζονται στο 10%. Ειδικότερα, για το δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρος, από τα 20,50 ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) ανεβαίνει στα 23 ευρώ, ενώ για το ΙΧ από 45 ευρώ, θα ανέλθει στα 48 ευρώ.

Στο Ραφήνα – Τήνος, από 29 ευρώ που είναι το ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) θα ανέλθει στα 32 ευρώ. Στο ίδιο δρομολόγιο το ΙΧ αυτοκίνητο από τα 60 ευρώ, θα ανέλθει στα 63 ευρώ, ενώ στο δρομολόγιο Ραφήνα – Μύκονος, από τα 31 ευρώ το ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) θα ανέλθει στα 35 και το ΙΧ αυτοκίνητο από τα 67 ευρώ θα ανέλθει στα 70 ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το κόστος του ταξιδιού για τις Κυκλάδες θα είναι αυξημένο κατά περίπου 10%. Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια για να πάει στην Τήνο θέλει 200€ από 176€, ενώ στην Πάρο 240 από 222€.

Πεσμένη η κίνηση στη Χαλκιδική

Πεσμένη από την άλλη είναι η κίνηση στην Χαλκιδική με τους ανθρώπους του τουρισμού να μιλάνε για πτώση ακόμα και 50% λόγω πολέμου στην Ουκρανία.

Την κίνηση μειώνει και το αυξημένο κόστος του καυσίμου για όσους κινηθούν οδικά, ενώ για να αντιμετωπίσουν την πτώση οι ξενοδόχοι προχωρούν σε προσφορές ακόμα και της τελευταίας στιγμής.