Όχι μόνο προφυλακίστηκε άδικα για εφτά μήνες, ο επονομαζόμενος «Ινδιάνος» για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης το Μάρτιο του 2021, αλλά φαίνεται πως έρχεται και μια δεύτερη δικαίωσή καθώς η εισαγγελική πρόταση δεν θεωρεί πως δεν υπάρχουν καν οι ενδείξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού προκειμένου ο κατηγορούμενος να παραπεμφθεί σε δίκη.

Νέα δικαίωση

Για το συγκεκριμένο συμβάν, ότι ο «Ινδιάνος» προφυλακίστηκε για επτά μήνες καθώς κατηγορήθηκε για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο, ήρθε η πρώτη δικαίωση για εκείνον με την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, τώρα, ήρθε μία νέα δικαίωση των ισχυρισμών του με την εισαγγελική πρόταση, για την παραπομπή ή μη των κατηγορούμενων σε δίκη. Βάσει αυτής, εισηγείται προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών την απαλλαγή του «Ινδιάνου» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού, καθώς και την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων σε βάρος του.

Καθόλου ενδείξεις για παραπομπή του σε δίκη

«Δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις, για παραπομπή του σε δίκη, γι’ αυτό πρέπει να μη γίνει κατ’ αυτού κατηγορία» αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελική πρόταση. Όπως επίσης επισημαίνεται μετά το βούλευμα του Οκτωβρίου 2021 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την αποφυλάκισή του «επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της άπαξ εμφάνισής του εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μήνα στο ΑΤ του τόπου κατοικίας του. Η ισχύς των περιοριστικών όρων αυτών πρέπει να παύσει».

Σημαντικό ρόλο έπαιξε βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο λεγόμενος «Ινδιάνος» να βρίσκεται στην Ελευσίνα την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Στο βίντεο αυτό, ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν στο πάρκο της Ελευσίνας, φορώντας μάλιστα, τα ρούχα που φορούσε και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Φάρος

Ο δικηγόρος – ποινικολόγος, συνήγορος υπεράσπισης του «Ινδιάνου», Παύλος Σαράκης, υποστηρίζει πως η περίπτωση του εντολέα του θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα.

«Η εισαγγελία Αθηνών αξιολογώντας το σύνολο του δικογραφικού αποδεικτικού υλικού, αποφαίνεται ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υφίστανται καθόλου ενδείξεις εμπλοκής του κατηγορουμένου στα θλιβερά επεισόδια της Ν. Σμύρνης και προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο την απαλλαγή του για το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών εις βάρος του. Θυμίζω ότι παρέμεινε στην φυλακή για επτά μήνες, όντας αθώος και θύμα ενός ψυχικά ασταθή ψευδομάρτυρα που παραπλάνησε εγκληματικά την Δικαιοσύνη».