Οι μάχες στην Ουκρανία είναι σε πλήρη εξέλιξη με το Κίεβο να είναι υπό πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ μάχες συνεχίζονται σε μια σειρά σημεία στην Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι 3.500 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες είναι νεκροί μέχρι τώρα και άλλοι 200 έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι.

Επίσης, η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει χάσει 14 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα και 102 τανκς. Το BBC αναφέρει ότι δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει αυτά τα νούμερα.

Πού μαίνονται οι μάχες εκτός Κιέβου

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Εξάλλου, βομβαρδισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή.


Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων, πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Ουκρανία ανέφερε νωρίτερα επίθεση σε στρατιωτική βάση κοντά στο κέντρο της πόλης η οποία όπως είπε αποκρούστηκε.

Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

«Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. «Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί».