Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ζητώντας να μη μετατραπεί αποκλειστικά σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν ζήτησαν να μη γίνονται καθόλου εμβολιασμοί στο νοσοκομείο, αφού κάτι τέτοιο ήδη γίνεται. Αυτό που ζητούν είναι να μην σταματήσουν οι εφημερίες. Εξυπηρετούνται παιδιά από τα Μεσόγεια, τα βόρεια προάστια και την Εύβοια, όπως λένε, τα οποία θα αναγκαστούν να απευθύνονται μόνο στο Παίδων στο κέντρο.

Φοβούνται ότι δεν θα αποκατασταθεί η λειτουργία του νοσοκομείου μετά το τέλος του εμβολιαστικού κέντρου, πράγμα που κανείς δεν εγγυάται αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο Υγείας, όπως καταγγέλλουν.

Το προσωπικό του Παίδων Πεντέλης ζητά – όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο – το αυτονόητο: να είναι το νοσοκομείο ανοιχτό σε όλους.

Μία ημέρα νωρίτερα, ωστόσο, το υπουργείο Υγείας κατέθεσε αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η χθεσινή 24ωρη απεργία, όπως και έγινε.

Πάντως, με πρωτοβουλία των εργαζομένων, το νοσοκομείο δεχόταν έκτακτα περιστατικά όλη τη μέρα και λειτούργησε παράλληλα εμβολιαστική γραμμή, ώστε να μη χαθεί κανένα ραντεβού παιδιού.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη στην ΕΡΤ η Στέλλα Κωσταρίδου, παιδίατρος και διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, η οποία σημείωσε πως, για πρώτη φορά, βλέπει να θέλουν οι εργαζόμενοι να εργαστούν και να μην τους αφήνει η Πολιτεία.  Αφού τόνισε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να τους επιβραβεύει και όχι να τους τιμωρεί, υπογράμμισε πως «νοσοκομείο χωρίς εφημερία δεν υπάρχει».

Τους εργαζόμενους στηρίζει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή της γενικής εφημερίδας και τακτικών ιατρείων, τονίζοντας πως το νοσοκομείο οδηγείται ουσιαστικά σε κλείσιμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των παιδιών.