Απεβίωσε ο ιδρυτής των Εκδόσεων Αρσενίδη Γιάννης Αρσενίδης. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1927. Εργάσθηκε από νέος στον χώρο του βιβλίου και το 1963 ίδρυσε τις ομώνυμες «Εκδόσεις Αρσενίδη» με στόχο να φέρει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό κοντά στα μεγάλα ρεύματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής σκέψης.

Το πρώτο έργο που εξέδωσε ήταν η «Κατάκτηση της Ευτυχίας» του Άγγλου φιλόσοφου Μπέρτραντ Ράσσελ. Η απήχηση που είχε ήταν ενθαρρυντική και συνέχισε εκδίδοντας το σύνολο σχεδόν του έργου του Ράσσελ, με αποκορύφωμα την «Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας» στην κλασική μετάφραση του Αιμίλιου Χουρμούζιου.

Η γνωριμία του με τον Χουρμούζιο, αλλά και με τον Κώστα Σταματίου, θα σταθεί καθοριστική. Ο Σταματίου τον φέρνει σε επαφή με τον Ζαν-Πωλ Σαρτρ ο οποίος θα του εμπιστευθεί την έκδοση των έργων του στα ελληνικά (Οι «Δρόμοι της Ελευθερίας», το «Έχουμε δίκιο να επαναστατούμε», η «Φαντασία», το «Φανταστικό», η «Θεωρία των συγκινήσεων).

Έκτοτε η φιλοσοφία, η κοινωνιολογία, η ψυχολογία αλλά και η ιστορία θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του. Εκτός από τον Σαρτρ και τον Ράσσελ, ο εκδοτικός κατάλογος των Εκδόσεων Αρσενίδη περιλαμβάνει τους: Χέρμπερτ Μαρκούζε, Στιούαρτ-Ράιτ Μίλλς, Καρλ Γιούνγκ, Κλωντ Λεβί-Στρως, Ντέσμοντ Μόρις, Ρόναλντ Ντουόρκιν, Νάιγκελ Γουάρμπαρτον, Άλντους Χάξλεϋ, Μιρσέα Ελιάντ, Αλαίν Φίνκελκρωτ, Σάμιουελ Σέφλερ, Ονόρα Ο’Νήλ, Χ.Λ.Α. Χαρτ και πολύ πρόσφατα τον Έρνστ Κασσίρερ με το κλασικό αμετάφραστο μέχρι τώρα έργο του «Φιλοσοφία των συμβολικών μορφών».

Το παιδικό και νεανικό βιβλίο ήταν η άλλη μεγάλη αγάπη του Γιάννη Αρσενίδη, με αποκορύφωμα τα Άπαντα του Άντερσεν στην πρώτη αυθεντική έκδοση στα ελληνικά.

Παράλληλα, ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου εργάστηκε για τα προβλήματα του κλάδου σε μια δύσκολη εποχή και ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου

Συνεδρίου Βιβλίου και εκπροσώπησε τους έλληνες εκδότες σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια.

Για τη μεγάλη και μακρόχρονη προσφορά του στον χώρο του βιβλίου τιμήθηκε από τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου και τον Σύλλογο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.