Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχώρησε στην ενίσχυση πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν την ευγνωμοσύνη του στις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων δομών υγείας της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου.

Αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε δωρεά 10 αεροστρωμάτων κατακλίσεων μαζί με τις αντλίες τους, για χρήση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ανταποκρινόμενος άμεσα σε κατεπείγον αίτημα που υποβλήθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, η ΑΚΤΩΡ, κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, πραγματοποίησε δωρεά 5 συσκευών παρακολούθησης (monitor) ζωτικών λειτουργιών ePM15 στο Νοσοκομείο Σερρών, μία από τις πόλεις που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από την πανδημία. Παράλληλα, αντιλαμβανόμενη τις καθημερινές και αυξανόμενες ανάγκες των δημόσιων δομών υγείας, η ΑΚΤΩΡ παραχώρησε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου ένα container για την υποδοχή και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεισφέρει στην συλλογική προσπάθεια κατά της πανδημίας, έχοντας αναλάβει με δικά του έξοδα, το κρίσιμο για την προστασία της δημόσιας υγείας έργο της παραλαβής, μεταφοράς και ασφαλούς διαχείρισης όλων των νοσοκομειακών αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών Κορωνοϊού ΝΙΜΤΣ. Το σύνολο των νοσοκομειακών αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών Κορωνοϊού Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., παραλαμβάνεται και μεταφέρεται στις εξειδικευμένες μονάδες που λειτουργεί ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μέσω των εταιριών ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑΣ Α.Ε. και ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Α.Ε. σε Αθήνα και Βόλο αντίστοιχα.