Τα νέα είναι υπερσύγχρονα και ωραία, αλλά τα παλιά είναι εύχρηστα και πολύ πρακτικά για… κάποιους! Κάνοντας τις βόλτες σου από κοντά -ή και on-line- σε κάποιο κατάστημα με είδη τεχνολογίας, σίγουρα θα αναρωτήθηκες «μα καλά, υπάρχουν ακόμα αυτά;», όταν έφτασες στο stand που φιλοξενεί κινητά με πλήκτρα!

Η απορία σου είναι εύλογη αν είσαι fan των διαρκώς εξελισσόμενων smartphones κι αν είσαι… αριστοτέχνης στο χειρισμό τους. Προφανώς, τα κινητά με τα μεγάλα… κουμπιά (που κάνουν και ενοχλητικό θόρυβο) δεν απευθύνονται στον 20άρη που παίζει την τεχνολογία στα δάχτυλα, ούτε στο εταιρικό στέλεχος που ελέγχει διαρκώς τους χρηματιστηριακούς δείκτες από το ανάλογο app!

Το κλασικό λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει ακόμα μέρος της τεχνολογίας, κι ας μην είναι σαν έννοια ταυτόσημη με την αλλαγή και την εξέλιξη! Ένα κινητό με μεγάλα ευανάγνωστα πλήκτρα λοιπόν, είναι ιδανική λύση επικοινωνίας για τον παππού, τη γιαγιά και κάθε χρήστη μεγαλύτερης ηλικίας, που αδυνατεί να εξοικειωθεί με τα touch πληκτρολόγια των νέων τηλεφώνων. Τα εύχρηστα πλήκτρα διευκολύνουν το σχηματισμό των τηλεφωνικών αριθμών που θέλουν να καλέσουν, χωρίς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια.

Πόσο σε κουράζει που διαρκώς «κυνηγάς» μια πρίζα, για να φορτίσεις το smartphone σου; Τα κινητά με πλήκτρα αφής, ανήκουν σε μια παλαιότερη γενιά συσκευών με πολύ περιορισμένες δυνατότητες, αλλά και με πολύ μεγάλη αυτονομία! Όσο λιγότερες οι λειτουργίες τους, τόσο μεγαλύτερη η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους!

Επιπλέον, λόγω της απλοϊκής τους κατασκευής, η αντικατάστασή τους δε στοιχίζει ακριβά! Γι’ αυτό και συχνά τα επιλέγουν άτομα που καταπιάνονται με χειρωνακτικές εργασίες και βρίσκονται σε περιβάλλοντα, όπου η πτώση του τηλεφώνου δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Για το λόγο αυτό, αναζητούν μια οικονομική λύση, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους σε επικοινωνία, όμως δε θα τους στοιχίζει ακριβά μια πιθανή αντικατάσταση.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα σε απασχολήσουν υπαρξιακά… ζητήματα σχετικά με την κυκλοφορία των old fashioned κινητών, δεν έχεις παρά να επαναφέρεις στη μνήμη σου όσα έμαθες για τη χρησιμότητά τους. Και μην ξεχνάς! Ένα all time classic μοντέλο δε φεύγει ποτέ από τη μόδα, ακόμα κι αν έχει να κάνει με την τεχνολογία!