• Αναζήτηση

Περίπτερα – ψιλικατζίδικα Πύργου: «Πάμε προς αφανισμό»

Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και ψιλικατζίδικων στον Πύργο απευθύνουν κραυγή αγωνίας και αναμένουν την ένταξή τους στους ΚΑΔ που πλήττονται για να βρουν ένα στήριγμα μέσα στην υγειονομική κρίση που βιώνουμε.

Την τσέπη τους να αδειάζει και τον τζίρο τους να μειώνεται βλέπουν και οι περιπτεράδες. Μπορεί να έχουν τα περίπτερα τους ανοιχτά σχεδόν όλη τη μέρα, ωστόσο η υποτονική τάση της αγοράς εξαιτίας του κορωνοϊού δεν τους άφησε ανεπηρέαστους.

Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και ψιλικατζίδικων στον Πύργο απευθύνουν κραυγή αγωνίας και αναμένουν την ένταξή τους στους ΚΑΔ που πλήττονται για να βρουν ένα στήριγμα μέσα στην υγειονομική κρίση που βιώνουμε.

periptera 2Ο περιπτερούχος Γιώργος Κομπλόης μιλώντας στο ilialive.gr σημείωσε ότι “… η κίνηση είναι υποτονική, ο κόσμος φοβάται και δεν βγαίνει πάρα πολύ. Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Κάτι πρέπει να γίνει, γιατί πάμε προς αφανισμό. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν τα 800 € μόνο αυτοί που έκλεισαν. Αλλά πρέπει να έχουν και μία στήριξη ακόμα και αυτοί που λειτουργούν αλλά στην ουσία ομως υπολειτουργούν.

Εμείς όπως και τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία αν το σκεφτείς καλύτερα τελούμε ένα λειτούργημα για να μπορεί ο άλλος να πάρει τα καπνικά του προϊόντα, την βενζίνη του, τα φάρμακα του, όποτε κι εμείς πρέπει με κάποιον τρόπο να στηριχθούμε. Η μείωση του τζίρου μας είναι πάνω από 50% και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει” ανέφερε. periptera 3

Ιδιοκτήτρια περιπτέρου η Παναγιώτα Κουτσογιάννη ανέφερε ότι “… σαφέστατα και έχει πέσει πάρα πολύ ο τζίρος μας, γιατί ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός και δε βγαίνει με την ίδια ευκολία που έβγαινε, πράγμα που είναι λογικό με την κατάσταση που υπάρχει. Δεν σημαίνει οτι επειδή είμαστε ανοιχτοί έχουμε την δουλειά που είχαμε, οι υποχρεώσεις μας τρέχουν, οι δόσεις στην εφορία, τα ενοίκια μας και αλλά πολλά”.

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος ψιλικών Βασιλική Ζαφειράκη απο την πλευρά της δήλωσε ότι “… ο τζίρος μας έχει πέσει κατά πολύ γιατί ο κόσμος δεν βγαίνει να ψωνίσει. Για τον δικό μας τον κλάδο δεν έχουν παρθεί μέτρα από την κυβέρνηση και ευχόμαστε να γίνει κάτι άμεσα. Περισσότερο από 60% έχει πέσει ο τζίρος μας”… periptera 4

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk