Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Πύργου ότι κυκλοφορούν πολίτες στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές λόγω κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα, λόγω του κατεπείγοντος, έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων.

Ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε στην εισαγγελία το φαινόμενο αυτό, το οποίο τεκμηριώνει με βάση τις καταγγελίες συμπολιτών του και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και από τους διπλανούς δήμους.

«Η Γαστούνη για παράδειγμα έβγαλε δελτίο Τύπου στο οποίο κατήγγειλε και εκείνη το συγκεκριμένο φαινόμενο» ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «τόνισα και την ανυπαρξία κάποια αρχής η οποία να είναι υπεύθυνη για την τήρηση της καραντίνας. Η απομόνωση των κρουσμάτων και των ύποπτων ασθενών είναι ο πιο χαρακτηριστικός κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης».

Ο ίδιος εξήγησε πως «στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία και όχι ο ρατσισμός, καθώς και οι πολίτες να έχουν περισσότερη υπευθυνότητα», προσθέτοντας πως ξέρει «πολύ καλά ως γιατρός πόσο σημαντικό είναι να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα».

Όσον αφορά τον αριθμό των καταγγελιών, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «ακόμη και για 10 – 15 περιπτώσεις, όπως είναι το μέγεθος του Πύργου, ο αριθμός αυτός επιδημιολογικά είναι πολύ σημαντικός με βάση την ευκολία μετάδοσης του ιού».

Τέλος, σημείωσε πως «στα νοσοκομεία δεν υπάρχει στεγανοποίηση των περιστατικών – υπάρχει μια κίνηση των ύποπτων ασθενών».