Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Λαμίας. Πρόκειται για νεαρή γυναίκα που είχε ταξιδέψει και αυτή στους Άγιους Τόπους με το γκρουπ από την Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr η 21χρονη νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο Λαμίας με τα γνωστά συμπτώματα του ιού και αναμένονται οι απαντήσεις των εξετάσεων για να επιβεβαιωθεί αν έχει όντως κορωνοϊό.

Δείγμα της 21χρονης όπως και μιας ακόμη γυναίκας από τη Χαλκίδα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σταλεί στο Ελ. Ινστιτούτο Παστέρ. Για τη γυναίκα από τη Χαλκίδα μάλιστα που δεν είχε ιδιαίτερα συμπτώματα συστήθηκε ο κατ’ οίκον περιορισμός και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα υπάρξουν και οι ανάλογες κινήσεις.

Μέχρι και εχθές Παρασκευή είχαν καταγραφεί 45 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊος με επίκεντρο τις περιοχές Ηλείας, Αχαϊας και Ζακύνθου.

Την ίδια στιγμή, και στην βόρεια Εύβοια επιβεβαιώθηκε πρώτο κρούσμα κορωνοϊού.

Πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με τον 67χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Το βράδυ της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως «ο νέος κορωνοϊός είναι μία γρίπη στη συμπεριφορά της και στον τρόπο που θα συμπεριφερθεί στην κοινότητα, είμαστε σε επιφυλακή και λαμβάνουμε μέτρα».

Κρίσιμοι παράγοντες για την ανάσχεση της διάδοσης του ιού η βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η αποδρομή της εποχικής γρίπης που προκαλεί τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας.

Σε έξαρση ο κορωνοϊός τις επόμενες ημέρες

Επιστήμονες αναμένουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, εφόσον πρόκειται για ιό με πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, ωστόσο συστήνουν ψυχραιμία και επισημαίνουν ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται στόχος είναι να καθυστερήσει η διασπορά της νόσου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αρχές επισημαίνουν πως δεν χρειάζεται πανικός, αφού στη χώρα μας δεν υπάρχουν κρούσματα των οποίων να μην είναι γνωστή η πηγή.