ΣΤΑΣΥ: Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό εφαρμόζονται επισταμένως

Διευκρινίσεις για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που έχουν ληφθεί στα μέσα σταθερής τροχιάς

Διευκρινίσεις για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που έχουν ληφθεί στα μέσα σταθερής τροχιάς απέστειλε με ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για τις θέσεις του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) με τις οποίες εκφραζόταν σχετική ανησυχία. Πρόκειται για το ένα εκ των σωματείων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ΣΤΑΣΥ.

 

Τα μέτρα αποφασίστηκαν, την περασμένη εβδομάδα, μετά από κοινή σύσκεψη στον ΟΑΣΑ, για την προστασία των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.  Α.Ε. από τον κορωνοϊό και, κατά την ανακοίνωση της εταιρείας, «εφαρμόζονται επισταμένως σε όλους τους χώρους, τους συρμούς και τους σταθμούς του δικτύου των Σταθερών Συγκοινωνιών». 

 

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση τα μέτρα αφορούν «κανόνες υγιεινής στον εργασιακό χώρο και προέρχονται από το υπουργείο Υγείας, είναι δε αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης». 

 

Ειδικότερα, η ΣΤΑΣΥ ξεκαθαρίζει ως προς την εφαρμογή των μέτρων τα εξής: 

 

• Όλοι οι σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.)

 

• Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με τα προβλεπόμενα προϊόντα, ενώ επίσης δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)

 

• Σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3, στα αμαξοστάσια καθώς και στα Κέντρα Ελέγχου και των τριών μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. έχουν ήδη αποσταλεί επαρκείς ποσότητες αντισηπτικού υγρού και απολυμαντικών μέσων προς χρήση των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

 

Παράλληλα έχουν αποσταλεί σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενημερωτικά σημειώματα των ιατρών εργασίας με οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας  για τα μέτρα πρόληψης του κοροναϊό.

Σε  όλες τις οθόνες των συρμών και των σταθμών έχουν αναρτηθεί οι αντίστοιχες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες.

 

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ, αναφέρει ότι «θέλουμε να επισημάνουμε πως οι ανεύθυνες τοποθετήσεις κάποιων που υπαινίσσονται ότι πρέπει να κλείσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης προκαλούν, την ώρα που όλοι πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας  στην προσωπική υγιεινή όλων των εργαζομένων και των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών». 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk