ΕΕ: Σχέδιο για μετεγκατάσταση 5.500 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Την άλλη εβδομάδα έρχεται για το θέμα στην Αθήνα η Επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ κα Johansson, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού και της προέδρου της Κομισιόν.

Tη μετεγκατάσταση 5.500 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα στην Ευρώπη δρομολογεί η Κομισιόν.

Η πρωτοβουλία της Κομισιόν σχετικά με τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών, αναλαμβάνεται λίγα 24ωρα μετά από την επίσκεψη των Επικεφαλής της ΕΕ μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έβρο.

Την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα η Johansson

Ο πρωθυπουργός είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ανέθεσε στην Επίτροπο Εσωτερικών Ylva Johansson αυτή την αποστολή.

Η κυρία Johansson θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και άλλους υπεύθυνους, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη μετεγκατάσταση των περίπου 5.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να παράσχει πρόσθετη οικονομική βοήθεια στα κράτη-μέλη γι’ αυτό το σκοπό, ενώ την Άνοιξη θα οργανώσει ειδική συνάντηση για τη μετεγκατάσταση.

Η κυρία von der Leyen δήλωσε: «Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά φθάνουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Η προστασία τους είναι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα από την Επίτροπο Johansson να μεταβεί στην Ελλάδα ώστε να βρεθούν λύσεις που διασφαλίζουν την προστασία τους. Η Επίτροπος Johansson κι εγώ θα εργαστούμε στενά με τα Κράτη-Μέλη ώστε να βρούμε ένα ασφαλές μέρος γι’ αυτά τα παιδιά».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Επί πολλούς μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει επισημάνει την τραγωδία των ασυνόδευτων παιδιών που φθάνουν στην Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η νέα πρόεδρος της Κομισιόν έχει παράσχει την προσωπική στήριξή της στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η καθαρή επίδειξη Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης , η οποία πρέπει να πάρει το χαρακτήρα ενός εθελοντικού συμφώνου μετεγκατάστασης, με το οποίο οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονται τώρα στην Ελλάδα θα μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ουλές στην ψυχή δεν είναι εύκολο να γιατρευτούν. Ας κάνουμε όλοι ότι χρειάζεται ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk