Σέρρες: Αντιδράσεις για τη δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων

Μετά την αρχική ενημέρωση που έγινε από τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη στη συνεδρίαση πήραν το λόγο τόσο ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Την αντίθεσή του στη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο «Βασιλειάδη» της κοινότητας Ροδόπολης εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Μετά την αρχική ενημέρωση που έγινε από τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη στη συνεδρίαση πήραν το λόγο τόσο ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Την αποκάλυψη έκανε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του το Mega.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γιάννης Χρηστάκος, το νέο κλειστό κέντρο στη βόρεια Ελλάδα θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες.

Θα πρόκειται για ένα κλειστό «κέντρο κράτησης και άμεσης επιστροφής», καθώς εκεί θα διαμένουν για λίγο χρονικό διάστημα τα περίπου 200 άτομα τα οποία πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο από τη στιγμή που ίσχυσε η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκε η αντίθεση στο ενδεχόμενο μετατροπής του παλιού στρατοπέδου σε κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων/ μεταναστών, ενώ αναφέρθηκε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με το δήμαρχο και τον μητροπολίτη και τους ενημέρωσαν για το σχεδιασμό που υπάρχει.

Στο τέλος της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο καταγράφονται οι προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (2015, 2016 και 2019) με τις οποίες εκφράστηκε η βούληση για τη μη λειτουργία των στρατοπέδων του Δήμου και ειδικότερα του στρατοπέδου «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη ως δομή εξυπηρέτησης προσφύγων/ μεταναστών καθώς και ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού και γι αυτό το λόγο είχε απορριφθεί στην 1η προσφυγική κρίση το 2015.

«Ήδη» καταλήγει το ψήφισμα, «φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο 144 άτομα και άλλα 1.500 άτομα φιλοξενούνται στις δομές των Σερρών και επομένως τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας καλύπτεται η αναλογία 1% της κατανομής του προσφυγικού/ μεταναστευτικού πληθυσμού».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,  Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε στον δήμαρχο Σιντικής Σερρών, Φώτη Δομουχτσίδη, την κατασκευή του κλειστού κέντρου σε πρώην στρατόπεδο στο κέντρο της Ροδόπολης.

«Καμία κλειστή ή ανοιχτή δομή στη Ροδόπολη», το μήνυμα του προέδρου της Κοινότητας Ροδόπολης, Νίκου Μπελελή, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μετά το έκτακτο  δημοτικό συμβούλιο που είχε ως μοναδικό θέμα την κατασκευή της δομής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk