Οι αξέχαστοι Ελένη Θεοφίλου- που τόσο αγαπήθηκε στον «Μεθοριακό Σταθμό»- και ο Χρήστος Νέγκας είχαν καταγραφεί στο φακό όταν έπαιζαν μαζί στην ταινία «Δώστε τα χέρια» του Τζέιμς Πάρις το 1971. Ο Χρήστος Νέγκας υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς και ταλαντούχους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου των δεκαετιών του ’60 και ’70, ξεχωρίζοντας για την αρρενωπή παρουσία και το φυσικό του παίξιμο.

Γεννήθηκε το 1936 στη Ζάκυνθο, σπούδασε στις σχολές του Θεάτρου Τέχνης και του Κωστή Μιχαηλίδη και ξεκίνησε την καριέρα του το 1960 με την κινηματογραφική ταινία του Κώστα Καραγιάννη, «Το αγρίμι».Ένα χρόνο αργότερα έπαιξε στα θεατρικά «Τα κόκκινα φανάρια».
Συνολικά εμφανίστηκε σε περίπου 40 ταινίες, όπως το «Κάτι να Καίει», «Άπονη ζωή», «Έκλαψα πικρά για σένα» και «Η μοδιστρούλα», ερμηνεύοντας κυρίως δραματικούς αλλά και κωμικούς ρόλους. Χαμηλών τόνων, ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει μια κόρη, την εκλεκτή δημοσιογραφο Αθηναΐδα Νέγκα. Το τέλος του υπήρξε τραγικό: στις 21 Ιουνίου 1981 πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή ενώ κολυμπούσε στην Ανάβυσσο, σε ηλικία μόλις 45 ετών.
