Οι CHICKN, μια αθηναϊκή ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012, έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 ένα άκρως εορταστικό live όπου θα παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ Bel Esprit με special Guests τους Sillyboy’s Ghost Relatives και τη Danai Nielsen.

Το Bel Esprit κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Inner Ear και πρόκειται για ένα acid pop άλμπουμ 33 λεπτών, με 9 τραγούδια απελευθερωμένα από περιττές κατηγοριοποιήσεις – ακούστε το «She’ll be Apples» και θα πάρετε μια γεύση.

Περιγράψτε μας λίγο πώς δημιουργήθηκε ο δίσκος Bel Esprit. Ποιες ήταν οι κυρίαρχες επιρροές σας; Από που αντλήσατε κυρίως έμπνευση; Ποια θέματα σας απασχόλησαν πιο πολύ;
Τα τελευταία τρία χρόνια η μπάντα έχει φτιάξει ένα βιολογικό ρολόι ηχογράφησης που χτυπά μία φορά τον χρόνο. Τόσο για να οργανωθούν τα τραγούδια που γράφουμε, όσο και για να μένει up to date η δισκογραφία μας. Μας αρέσει η ιδέα του να μπορεί κάποιος/α να έχει πρόσβαση στα τραγούδια που άκουσε στο live, είναι σαν να ολοκληρώνει την εμπειρία. Η έμπνευση είναι άμεσα συνυφασμένη με τη ζωή μας.Ο κορμός του δίσκου γράφτηκε στις καλοκαιρινές διακοπές του 2018 ενώ στις επόμενες δύο ευρωπαικές περιοδείες που πραγματοποιήσαμε έδεσε το γλυκό. Η ηχογράφηση έλαβε χώρα με το που επιστρέψαμε, τον Μάιο του 2019. Η θεματολογία του δίσκου αγγίζει ζητήματα όπως η ανθρώπινη επιθυμία, η απουσία και το αόρατο, ενώ δεν λείπουν κάποια ερωτικά τραγούδια.

Τι θα παίξετε στο Gagarin; Με ποιον τρόπο θα έχει αυτό το live εορταστικό χαρακτήρα; Πώς επιλέξατε τους special guests σας;
Στο Gagarin θα παίξουμε το Bel Esprit στην ολότητά του για μία και μοναδική φορά, μαζί με επιλογή παλιότερων τραγουδιών. Θα γιορτάσουμε το τέλος μίας πραγματικά γεμάτης χρονιάς, καθώς και την έλευση μιας καινούριας που ήδη φαντάζει συναρπαστική! Οι guests μας είναι δύο επίσης διεθνή ελληνικά acts με δραστήρια παρουσία στη σκηνή. Πρωτογνωρίσαμε τη Δανάη (Danai Nielsen) έναν χρόνο πριν και μαγεμένοι την βλέπουμε να ανθίζει από live σε live, ενώ οι Sillyboy’s Ghost Relatives μόλις κυκλοφόρησαν έναν από τους καλύτερους φετινούς δίσκους (In A Small Place, Just Gazing Records – 2019), πηγαίνοντας τη συνεπή του(ς) δισκογραφία εδώ και μία δεκαετία ένα βήμα παραπέρα. Το line-up είναι προσεκτικά διαλεγμένο λοιπόν στη βάση της συνάφειας και ευελπιστούμε την 28η Δεκεμβρίου το Gagarin να γίνει meeting point και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την εγχώρια ανεξάρτητη μουσική όπως της αξίζει.

Τι περιμένετε από το 2020;
Περιμένουμε πολλά ταξίδια, εκπλήξεις, καινούριες εμπειρίες, γνωριμίες, ακόμα περισσότερη κλιματική αλλαγή και μερικές βαθιές ανάσες. Η ιστορία βέβαια μας έχει δείξει πως ό,τι και αν περιμένουμε έχει πολύ μικρή σημασία στο κλειστό σύστημα εντροπίας μέσα στο οποίο ζούμε, καθότι τελικά τα πράγματα έχουν έναν δικό τους τρόπο να συμβαίνουν, τελείως απρόβλεπτο.

Κάντε μας έναν απολογισμό του 2019.
Το 2019 για τους CHICKN σε αριθμούς:
-1 καινούριο LP (το τρίτο μας)
-4 γάτες
-πάνω από 20.000 χιλιόμετρα οδήγησης (ώρα για σέρβις)
-6 live στο Ηνωμένο Βασίλειο με δύο (2) μπασίστες
-2 live στη Τουρκία
-1 live στο οποίο η μπάντα πέταξε και δεν οδήγησε (πρώτη φορά) – ACNE party, Cannes
-5 χαμένα gigs από φθορές των van στα οποία ταξιδεύαμε
-1 φάντασμα που στοιχειώνει τα εν λόγω van
-1 αγάπη

Ποια είναι τα επόμενα άμεσα επαγγελματικά σχέδια σας;
Δεν βλέπουμε την ώρα για την επόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία μας που θα ξεκινήσει στα μέσα του Μαρτίου. Ευελπιστούμε να ξεκαλοκαιριάσουμε παίζοντας μουσική σε φεστιβάλ ενώ για το πρώτο μισό του 2020 ετοιμάζουμε μερικές εκπλήξεις για τις οποίες δεν μπορούμε να πούμε κιχ. Τα υπόλοιπα από κοντά το Σάββατο!

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Doors Open: 20.00 || Ώρα Έναρξης: 21.00

Gagarin 205 Live Music Space

(Λιοσίων 205, Αθήνα)

Tickets: Early birds: 8€ / Presale: 10€ /Doors : 12€

Προπώληση: Viva.gr και σε όλα τα Viva Spots