ΕΛ.ΑΣ: Προβληματισμός για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Α.Τ. Ζωγράφου που αποφεύχθηκε στο παρά 5΄

Η παρατηρητικότητα του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου πρόλαβε στο παρά πέντε ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που θα μπορούσε πέρα από ζημιές να έχει προκαλέσει και θύματα καθώς δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ., στην πανεπιστημιούπολη, απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου, 16 Δεκεμβρίου 2019.

Η παρατηρητικότητα του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου πρόλαβε στο παρά πέντε ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που θα μπορούσε πέρα από ζημιές να έχει προκαλέσει και θύματα καθώς δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. ενώ στη περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διεξάγει έρευνα για το συμβάν αναμένοντας την ανάληψη ευθύνης για να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για το τυφλό χτύπημα

Ως προς τα κίνητρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχετίζονται με τις επιχειρήσεις για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων, την επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και τα κρούσματα αστυνομικής βίας πρόσφατα στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί μετά τα περιστατικά αυτά ανέμεναν επιθέσεις σε αστυνομικές υπηρεσίες ειδικά εκτός κέντρου Αθήνας όπου υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικών και για αυτό το λόγο είχαν ζητήσει από το προσωπικό να βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Στο παρά πέντε γλίτωσαν το χτύπημα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκε ένα σακίδιο από το οποίο προεξείχαν καλώδια και ήταν στην περίφραξη της Πανεπιστημιούπολης.

Άμεσα ενημερώθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Αστυνομίας και αποκλείστηκε η περιοχή. Λίγο αργότερα οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Τι μηχανισμός ήταν

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο μηχανισμό που ήταν σε μεταλλικό σωλήνα εντοπίστηκαν πυρίτιδα και δεκάδες καρφιά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί και να διαπιστωθεί γιατί δεν εξερράγη ενώ θα εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk